Hij wijst er op dat de bouwgrond goed is voor ongeveer de helft van de Chinese economie. Die Chinese economie heeft in haar geheel een omvang van 8000 miljard dollar, zodat de omvang van de bouwsector op iets minder dan 4000 miljard dollar kan worden geraamd.

In de Verenigde Staten werd de klap van de implosie van de vastgoedsector in 2008 opgevangen door de banken en door de FED, maar in China zal dat niet gebeuren. Het omvallen van de vastgoedsector dreigt daar dan ook een schok worden die nog jarenlang voelbaar zal blijven.

Hij wijst er op dat de bouwgrond goed is voor ongeveer de helft van de Chinese economie. Die Chinese economie heeft in haar geheel een omvang van 8000 miljard dollar, zodat de omvang van de bouwsector op iets minder dan 4000 miljard dollar kan worden geraamd. In de Verenigde Staten werd de klap van de implosie van de vastgoedsector in 2008 opgevangen door de banken en door de FED, maar in China zal dat niet gebeuren. Het omvallen van de vastgoedsector dreigt daar dan ook een schok worden die nog jarenlang voelbaar zal blijven.