KB Home als benchmark

In de komende dagen gaan vooral wat kleinere bedrijven nog met cijfers komen. We vermelden wat vandaag betreft onder andere de resultaten van KB Home. Deze bouwgroep geldt als één van de benchmakers in de bouwsector.

Enkele kleinere Belgische bedrijven moeten nog rapporteren

In Europa is de stroom kwartaalcijfers eveneens grotendeels opgedroogd, hoewel op het einde van deze maand nog een aantal kleinere Belgische bedrijven moeten komen rapporteren. Vrijdag is traditioneel een rustige dag wat bedrijfsresultaten betreft, we vermelden alleen de cijfers van Versatel en van Stanley Gibbons Group.

Willem Buiter trekt aan de alarmbel

De onrust over de zwakkere landen binnen Europa speelde de afgelopen dagen weer op. Econoom Willem Buiter van Citigroup ziet Spanje in betalingsproblemen komen en verwacht dat er voor Griekenland, Portugal en Ierland nieuwe steunpakketten nodig zijn.

Positie Spaanse banken zwak

In Spanje is volgens Theodoor Gilissen Bankiers met name de huizenmarkt en de positie van de Spaanse banken zwak. Spaanse banken kampen met een oplopend percentage van slechte leningen. Op bijna 8% van de leningen die Spaanse banken hebben uitstaan bestaan betalingsachterstanden van meer dan 3 maanden.

Spaanse huizenmarkt zal nog lang zwak blijven

Sinds eind 1994 is dit percentage niet meer zo hoog geweest. Daardoor neemt de kredietverlening in Spanje verder af. Op zich logisch gegeven de hoge schuldpositie van de particuliere sector, maar het beperkt ook de groeimogelijkheden van gezondere

ondernemingen en huishoudens. Bovendien zal de huizenmarkt nog lang zwak blijven. Door deze ontwikkelingen steeg de Spaanse rente, maar ook de 10-jaars Italiaanse rente de laatste dagen weer boven de 5% is beland.

KB Home als benchmark In de komende dagen gaan vooral wat kleinere bedrijven nog met cijfers komen. We vermelden wat vandaag betreft onder andere de resultaten van KB Home. Deze bouwgroep geldt als één van de benchmakers in de bouwsector. Enkele kleinere Belgische bedrijven moeten nog rapporteren In Europa is de stroom kwartaalcijfers eveneens grotendeels opgedroogd, hoewel op het einde van deze maand nog een aantal kleinere Belgische bedrijven moeten komen rapporteren. Vrijdag is traditioneel een rustige dag wat bedrijfsresultaten betreft, we vermelden alleen de cijfers van Versatel en van Stanley Gibbons Group. Willem Buiter trekt aan de alarmbel De onrust over de zwakkere landen binnen Europa speelde de afgelopen dagen weer op. Econoom Willem Buiter van Citigroup ziet Spanje in betalingsproblemen komen en verwacht dat er voor Griekenland, Portugal en Ierland nieuwe steunpakketten nodig zijn. Positie Spaanse banken zwak In Spanje is volgens Theodoor Gilissen Bankiers met name de huizenmarkt en de positie van de Spaanse banken zwak. Spaanse banken kampen met een oplopend percentage van slechte leningen. Op bijna 8% van de leningen die Spaanse banken hebben uitstaan bestaan betalingsachterstanden van meer dan 3 maanden. Spaanse huizenmarkt zal nog lang zwak blijven Sinds eind 1994 is dit percentage niet meer zo hoog geweest. Daardoor neemt de kredietverlening in Spanje verder af. Op zich logisch gegeven de hoge schuldpositie van de particuliere sector, maar het beperkt ook de groeimogelijkheden van gezondere ondernemingen en huishoudens. Bovendien zal de huizenmarkt nog lang zwak blijven. Door deze ontwikkelingen steeg de Spaanse rente, maar ook de 10-jaars Italiaanse rente de laatste dagen weer boven de 5% is beland.