Echter, ondanks dat economische activiteit nu iets is verbeterd, laat de huizenmarkt nog geen teken van herstel zien. De overheid heeft zo ongeveer alles gedaan wat het kon om de huizenmarkt te helpen, maar bouwactiviteit beweegt zich nu al een jaar op historisch lage niveaus.

Natuurlijk heeft het slechte weer een negatief effect gehad op de bouwactiviteit, maar de activiteit wordt ook beïnvloed door competitie vanuit lager geprijsde woningen uit executieverkopen.

Bovendien, nu huishoudens hun schulden aan het aflossen zijn, verwacht NIBC Markets Roundup dat de vraag naar huizen zwak blijft.

Met disinflatoire krachten aan het werk en toenemende druk om fiscale tekorten terug te dringen wordt door NIBC Markets Roundup niet verwacht dat centrale banken de beleidsrentes gaan verhogen.

In lijn met deze verwachting liet het FOMC statement van afgelopen week zien dat de Fed de woorden "extended period" nog steeds gebruikt.

In focus staan deze week:

Orders voor duurzame goederen, VS (woensdag)

Ifo index, Duitsland (woensdag)

PMI indices, Eurozone (woensdag)

Inflatiecijfers, VK (vandaag)

Budget rapport, VK (woensdag)

Echter, ondanks dat economische activiteit nu iets is verbeterd, laat de huizenmarkt nog geen teken van herstel zien. De overheid heeft zo ongeveer alles gedaan wat het kon om de huizenmarkt te helpen, maar bouwactiviteit beweegt zich nu al een jaar op historisch lage niveaus. Natuurlijk heeft het slechte weer een negatief effect gehad op de bouwactiviteit, maar de activiteit wordt ook beïnvloed door competitie vanuit lager geprijsde woningen uit executieverkopen. Bovendien, nu huishoudens hun schulden aan het aflossen zijn, verwacht NIBC Markets Roundup dat de vraag naar huizen zwak blijft. Met disinflatoire krachten aan het werk en toenemende druk om fiscale tekorten terug te dringen wordt door NIBC Markets Roundup niet verwacht dat centrale banken de beleidsrentes gaan verhogen. In lijn met deze verwachting liet het FOMC statement van afgelopen week zien dat de Fed de woorden "extended period" nog steeds gebruikt. In focus staan deze week: Orders voor duurzame goederen, VS (woensdag) Ifo index, Duitsland (woensdag) PMI indices, Eurozone (woensdag) Inflatiecijfers, VK (vandaag) Budget rapport, VK (woensdag)