Volgens Schnider heeft FED-voorzitter Ben Bernanke de sleutel voor de goudprijs in handen. Naarmate hij meer het woord 'tapering' in de mond neemt, kan de goudprijs verder gaan corrigeren. Taperen werkt namelijk in het voordeel van een sterkere dollar.

Een stijgende dollar zal meer outflow bij Exchange Traded Funds veroorzaken, waardoor de goudprijs verder onder druk kan komen. Bovendien is de groeivertraging in China al evenmin goed nieuws voor het goud. De Chinezen gaan minder verdienen en dus minder goud kopen.

Volgens Schnider heeft FED-voorzitter Ben Bernanke de sleutel voor de goudprijs in handen. Naarmate hij meer het woord 'tapering' in de mond neemt, kan de goudprijs verder gaan corrigeren. Taperen werkt namelijk in het voordeel van een sterkere dollar. Een stijgende dollar zal meer outflow bij Exchange Traded Funds veroorzaken, waardoor de goudprijs verder onder druk kan komen. Bovendien is de groeivertraging in China al evenmin goed nieuws voor het goud. De Chinezen gaan minder verdienen en dus minder goud kopen.