De waarschuwing die het IMF van Christine Lagarde de wereld instuurde, was namelijk in feite oud nieuws. De Boston Consulting Group, één van de meest toonaangevende think tanks in de wereld, kwam namelijk al eerder met een gelijkaardige waarschuwing.

Het rapport van het BCG sprak zelfs van een heffing van 20 tot 30% op onze welvaart. Het zou namelijk wel eens kunnen dat er op een bepaald punt geen andere middelen meer voorhanden zijn om de enorme Europese schuldenberg weg te werken. Maar ook andere landen lopen gevaar.

Alleen al de Verenigde Staten kijken aan tegen een schuldenberg van 17.000 miljard dollar. Theoretisch is het onmogelijk om een schuld van dergelijke omvang ooit terug te betalen.

De waarschuwing die het IMF van Christine Lagarde de wereld instuurde, was namelijk in feite oud nieuws. De Boston Consulting Group, één van de meest toonaangevende think tanks in de wereld, kwam namelijk al eerder met een gelijkaardige waarschuwing. Het rapport van het BCG sprak zelfs van een heffing van 20 tot 30% op onze welvaart. Het zou namelijk wel eens kunnen dat er op een bepaald punt geen andere middelen meer voorhanden zijn om de enorme Europese schuldenberg weg te werken. Maar ook andere landen lopen gevaar. Alleen al de Verenigde Staten kijken aan tegen een schuldenberg van 17.000 miljard dollar. Theoretisch is het onmogelijk om een schuld van dergelijke omvang ooit terug te betalen.