De mogelijke verkoop was al in november 2012 aangekondigd, nadat Boskalis door de betreffende partij uit het Midden-Oosten was benaderd.

Het aandelenbelang is deels aan deze partij verkocht en deels aan de 60% mede-aandeelhouder.

Boskalis heeft voor haar 40% belang een bedrag van USD 190 miljoen in contanten ontvangen en realiseert daarmee een boekwinst van enkele tientallen miljoenen euro's.

De activiteiten en resultaten van Archirodon worden met ingang van het derde kwartaal 2013 gedeconsolideerd. Het boekresultaat zal in het tweede halfjaar worden verantwoord.

Archirodon is als maritieme aannemer hoofdzakelijk actief in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Als gevolg van de recente verbreding van de dienstverlening via SMIT en Dockwise sluit deze verkoop goed aan op de strategische focus van Boskalis.

De mogelijke verkoop was al in november 2012 aangekondigd, nadat Boskalis door de betreffende partij uit het Midden-Oosten was benaderd. Het aandelenbelang is deels aan deze partij verkocht en deels aan de 60% mede-aandeelhouder. Boskalis heeft voor haar 40% belang een bedrag van USD 190 miljoen in contanten ontvangen en realiseert daarmee een boekwinst van enkele tientallen miljoenen euro's. De activiteiten en resultaten van Archirodon worden met ingang van het derde kwartaal 2013 gedeconsolideerd. Het boekresultaat zal in het tweede halfjaar worden verantwoord. Archirodon is als maritieme aannemer hoofdzakelijk actief in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Als gevolg van de recente verbreding van de dienstverlening via SMIT en Dockwise sluit deze verkoop goed aan op de strategische focus van Boskalis.