Koninklijke Boskalis Westminster N.V. heeft in het derde kwartaal 2009 een omzetniveau gerealiseerd dat licht hoger is in vergelijking met dezelfde periode in 2008. Ook de bezetting van zowel de hopper- als de cuttervloot lag in het derde kwartaal licht hoger dan vorig jaar en ligt daarmee in lijn met de ijzersterke bezetting van het eerste halfjaar.

Boskalis heeft in de tweede helft van dit jaar een aantal grote opdrachten verkregen. Bij de terminaldiensten verkreeg Boskalis via haar deelneming Lamnalco een langetermijncontract voor het verlenen van oliegerelateerde ondersteunende diensten aan het Caspian Pipeline Consortium.

Daarnaast verkreeg Boskalis een contract voor de uitbreiding van ondermeer de haven van Fremantle in Australië. Recent werd eveneens in Australië de opdracht verkregen voor de aanleg van een haven ten behoeve van het Gorgon LNG-project met een contractwaarde van circa € 500 miljoen.

De financiële positie van Boskalis is onverminderd sterk. De onderneming is netto schuldenvrij en beschikt over een stevige kaspositie.

Boskalis heeft een goed en breed gevulde orderportefeuille en de schepen zijn voor 2009 en een belangrijk deel van 2010 goed bezet. De vooruitzichten voor 2009 zijn ten positieve aangescherpt en naar verwachting zal de nettowinst tenminste € 215 miljoen bedragen bij een omzet van circa € 2,2 miljard.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. heeft in het derde kwartaal 2009 een omzetniveau gerealiseerd dat licht hoger is in vergelijking met dezelfde periode in 2008. Ook de bezetting van zowel de hopper- als de cuttervloot lag in het derde kwartaal licht hoger dan vorig jaar en ligt daarmee in lijn met de ijzersterke bezetting van het eerste halfjaar. Boskalis heeft in de tweede helft van dit jaar een aantal grote opdrachten verkregen. Bij de terminaldiensten verkreeg Boskalis via haar deelneming Lamnalco een langetermijncontract voor het verlenen van oliegerelateerde ondersteunende diensten aan het Caspian Pipeline Consortium. Daarnaast verkreeg Boskalis een contract voor de uitbreiding van ondermeer de haven van Fremantle in Australië. Recent werd eveneens in Australië de opdracht verkregen voor de aanleg van een haven ten behoeve van het Gorgon LNG-project met een contractwaarde van circa € 500 miljoen. De financiële positie van Boskalis is onverminderd sterk. De onderneming is netto schuldenvrij en beschikt over een stevige kaspositie. Boskalis heeft een goed en breed gevulde orderportefeuille en de schepen zijn voor 2009 en een belangrijk deel van 2010 goed bezet. De vooruitzichten voor 2009 zijn ten positieve aangescherpt en naar verwachting zal de nettowinst tenminste € 215 miljoen bedragen bij een omzet van circa € 2,2 miljard.