Grootaandeelhouder Project Holland Beheer, dat een belang heeft van 7,4% in Dockwise, heeft zijn stukken toegezegd.

Vanwege het 33% belang van Boskalis al heeft opgebouwd en eerder groen licht van grootaandeelhouder HAL Investments, vallen meer dan 72% van de aandelen onder het bod.

Vanwege het grote belang waarover Boskalis kan beschikken, bevat het bod geen minimale acceptatievoorwaarde. De baggeraar is dichtbij een controlerend 75% belang in Dockwise.

De twee bedrijven zijn sinds 26 november in gesprek over het bod; Boskalis heeft Dockwise gevraagd om een boekenonderzoek.

Boskalis brengt een definitief bod uit zodra de banken garant staan voor de financiering.

De overnamesom wordt betaald met een combinatie van contanten, nieuwe leningen en de opbrengst van een aandelenemissie, maximaal 10% van de uitstaande aandelenkapitaal.

Daarvoor wordt op de algemene aandeelhoudersvergadering van 10 januari toestemming gevraagd. Rond 21 januari ontvangen aandeelhouders van Dockwise een biedingdocument.

De analisten van ABN Amro zijn positief over de overname omdat het duidelijke waarde toevoegt voor Boskalis. Het nieuwe fusiebedrijf kan snelle groei realiseren in de offshore dienstverlening.

De opinie kopen is op het positieve effect van de overname gebaseerd en verbeterde vooruitzichten op de middellange termijn.

Grootaandeelhouder Project Holland Beheer, dat een belang heeft van 7,4% in Dockwise, heeft zijn stukken toegezegd. Vanwege het 33% belang van Boskalis al heeft opgebouwd en eerder groen licht van grootaandeelhouder HAL Investments, vallen meer dan 72% van de aandelen onder het bod. Vanwege het grote belang waarover Boskalis kan beschikken, bevat het bod geen minimale acceptatievoorwaarde. De baggeraar is dichtbij een controlerend 75% belang in Dockwise. De twee bedrijven zijn sinds 26 november in gesprek over het bod; Boskalis heeft Dockwise gevraagd om een boekenonderzoek. Boskalis brengt een definitief bod uit zodra de banken garant staan voor de financiering. De overnamesom wordt betaald met een combinatie van contanten, nieuwe leningen en de opbrengst van een aandelenemissie, maximaal 10% van de uitstaande aandelenkapitaal. Daarvoor wordt op de algemene aandeelhoudersvergadering van 10 januari toestemming gevraagd. Rond 21 januari ontvangen aandeelhouders van Dockwise een biedingdocument. De analisten van ABN Amro zijn positief over de overname omdat het duidelijke waarde toevoegt voor Boskalis. Het nieuwe fusiebedrijf kan snelle groei realiseren in de offshore dienstverlening. De opinie kopen is op het positieve effect van de overname gebaseerd en verbeterde vooruitzichten op de middellange termijn.