De halfjaarresultaten die Boskalis rapporteerde bleven 1% tot 2% achter bij de consensusverwachting. Binnen het segment Dredging & Dry Infrastructure vielen de prestaties van de baggeraar tegen, ten gevolge van ongunstige weersomstandigheden.

De divisies Harbour Towage en Salvage, Transport & Heavy Lift presteerden echter beter dan verwacht. Bovendien vormde de omvang van het orderboek van Boskalis een meevaller.

Conservatieve prognose voor 2012

Ten aanzien van heel 2012 voorziet Boskalis een netto resultaat van EUR 210 miljoen tot EUR 230 miljoen. Deze prognose ligt lager dan de consensusverwachting (EUR 233 miljoen).

ABN Amro denkt echter Boskalis een conservatieve prognose hanteert; in 2011 presteerde Boskalis in de tweede helft van het jaar beduidend beter dan aanvankelijk door de baggeraar was geprognosticeerd.

De resultaten die Boskalis presenteerde bleven iets achter bij de marktverwachting, maar wij stellen vast dat het bedrijf weet te profiteren van de diversificatie die door de overname van Smit Internationale tot stand gekomen is.

Belangrijker: het orderboek van Boskalis ontwikkelt zich gunstig. Dit biedt perspectief voor wat betreft de winstgevendheid van het concern. De analisten van ABN Amro blijven het aandeel Boskalis volgen met een koopadvies.

De halfjaarresultaten die Boskalis rapporteerde bleven 1% tot 2% achter bij de consensusverwachting. Binnen het segment Dredging & Dry Infrastructure vielen de prestaties van de baggeraar tegen, ten gevolge van ongunstige weersomstandigheden. De divisies Harbour Towage en Salvage, Transport & Heavy Lift presteerden echter beter dan verwacht. Bovendien vormde de omvang van het orderboek van Boskalis een meevaller.Conservatieve prognose voor 2012 Ten aanzien van heel 2012 voorziet Boskalis een netto resultaat van EUR 210 miljoen tot EUR 230 miljoen. Deze prognose ligt lager dan de consensusverwachting (EUR 233 miljoen). ABN Amro denkt echter Boskalis een conservatieve prognose hanteert; in 2011 presteerde Boskalis in de tweede helft van het jaar beduidend beter dan aanvankelijk door de baggeraar was geprognosticeerd. De resultaten die Boskalis presenteerde bleven iets achter bij de marktverwachting, maar wij stellen vast dat het bedrijf weet te profiteren van de diversificatie die door de overname van Smit Internationale tot stand gekomen is. Belangrijker: het orderboek van Boskalis ontwikkelt zich gunstig. Dit biedt perspectief voor wat betreft de winstgevendheid van het concern. De analisten van ABN Amro blijven het aandeel Boskalis volgen met een koopadvies.