De combinatie zal via twee joint ventures worden gevormd met de activiteiten van SMIT, een dochter van Boskalis, en die van SAAM.

De geografische reikwijdte van de eerste joint venture beslaat de Braziliaanse markt voor sleepdiensten.

Beide bedrijven zijn momenteel actief in Brazilië en Boskalis zal met SMIT een 51% meerderheidsaandeel verkrijgen in deze joint venture.

Met een totaal aantal van 41 sleepboten wordt de combinatie een belangrijke speler in de groeiende Braziliaanse markt.

De tweede joint venture, waarin SAAM een meerderheidsbelang van 51% zal houden, beslaat de sleepactiviteiten in Panama en Canada (SMIT) en Mexico (SAAM). De combinatie zal beschikken over een totaal aantal van 55 sleepboten.

Door de combinatie van SMIT en SAAM zal een leidende dienstverlener van sleepactiviteiten in Midden- en Zuid-Amerika ontstaan.

Naast operationele synergievoordelen zal de samenvoeging tevens de marktpositie van de gecombineerde bedrijven versterken.

De totale waarde van de activa van respectievelijk SMIT en SAAM die ingebracht zullen worden in de gecombineerde joint ventures is vergelijkbaar.

De uitvoering van de MoU zal plaatsvinden nadat is voldaan aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder een boekenonderzoek en goedkeuring van de toezichthouders in de betreffende landen waarop de joint ventures betrekking hebben.

De combinatie zal via twee joint ventures worden gevormd met de activiteiten van SMIT, een dochter van Boskalis, en die van SAAM. De geografische reikwijdte van de eerste joint venture beslaat de Braziliaanse markt voor sleepdiensten. Beide bedrijven zijn momenteel actief in Brazilië en Boskalis zal met SMIT een 51% meerderheidsaandeel verkrijgen in deze joint venture. Met een totaal aantal van 41 sleepboten wordt de combinatie een belangrijke speler in de groeiende Braziliaanse markt. De tweede joint venture, waarin SAAM een meerderheidsbelang van 51% zal houden, beslaat de sleepactiviteiten in Panama en Canada (SMIT) en Mexico (SAAM). De combinatie zal beschikken over een totaal aantal van 55 sleepboten. Door de combinatie van SMIT en SAAM zal een leidende dienstverlener van sleepactiviteiten in Midden- en Zuid-Amerika ontstaan. Naast operationele synergievoordelen zal de samenvoeging tevens de marktpositie van de gecombineerde bedrijven versterken. De totale waarde van de activa van respectievelijk SMIT en SAAM die ingebracht zullen worden in de gecombineerde joint ventures is vergelijkbaar. De uitvoering van de MoU zal plaatsvinden nadat is voldaan aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder een boekenonderzoek en goedkeuring van de toezichthouders in de betreffende landen waarop de joint ventures betrekking hebben.