De crisis is van Griekenland al overgeslagen naar Portugal, dat vorige week meer dan 6% rente moest betalen om geld te kunnen ontlenen. Cukon: "In Spanje is het nog niet zo ver, maar wanneer dit gebeurt zal het om zo'n bedragen gaan dat er diepe wonden in de banksector worden geslagen. Een reddingsplan à la Griekenland is dus niet aan de orde van de dag."

De beste oplossing die Boris Cukon heeft gehoord, is het opkopen van staatsobligaties door de Europese Centrale Bank: "Deze aanpak heeft in de Verenigde Staten gewerkt en maakt ook bij ons kans op slagen. Het betreft wel een financieel experiment dat in feite neerkomt op het drukken van geld. In reddingsplannen of een schuldenherschikking geloof ik niet, zodat het opkopen van obligaties de enige realistische oplossing lijkt."

De crisis is van Griekenland al overgeslagen naar Portugal, dat vorige week meer dan 6% rente moest betalen om geld te kunnen ontlenen. Cukon: "In Spanje is het nog niet zo ver, maar wanneer dit gebeurt zal het om zo'n bedragen gaan dat er diepe wonden in de banksector worden geslagen. Een reddingsplan à la Griekenland is dus niet aan de orde van de dag." De beste oplossing die Boris Cukon heeft gehoord, is het opkopen van staatsobligaties door de Europese Centrale Bank: "Deze aanpak heeft in de Verenigde Staten gewerkt en maakt ook bij ons kans op slagen. Het betreft wel een financieel experiment dat in feite neerkomt op het drukken van geld. In reddingsplannen of een schuldenherschikking geloof ik niet, zodat het opkopen van obligaties de enige realistische oplossing lijkt."