In de afgelopen dagen was er echter vooral actie op de obligatiemarkten te beleven. Gisteren steeg de rente op de Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar plots fors, terwijl ook de Duitse rente weer aantrekt.

Boris Cukon (Fuchs Global Natural Resources): "De beurzen trekken zich op aan obligatiemarkten, waarbij uiteraard de terugkeer van de rust in de eurozone een rol speelt. Zowel in Italië als in Spanje zijn de obligatierendementen teruggevallen tot onder het niveau van 5%. Daarnaast is er uiteraard nog een tweede factor die van doorslaggevend belangrijk is, namelijk de sterker dan verwachte macro-economische indicatoren. Beide factoren zijn er samen verantwoordelijk voor dat de beurskoersen in de afgelopen weken zijn blijven oplopen."

In de afgelopen dagen was er echter vooral actie op de obligatiemarkten te beleven. Gisteren steeg de rente op de Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar plots fors, terwijl ook de Duitse rente weer aantrekt. Boris Cukon (Fuchs Global Natural Resources): "De beurzen trekken zich op aan obligatiemarkten, waarbij uiteraard de terugkeer van de rust in de eurozone een rol speelt. Zowel in Italië als in Spanje zijn de obligatierendementen teruggevallen tot onder het niveau van 5%. Daarnaast is er uiteraard nog een tweede factor die van doorslaggevend belangrijk is, namelijk de sterker dan verwachte macro-economische indicatoren. Beide factoren zijn er samen verantwoordelijk voor dat de beurskoersen in de afgelopen weken zijn blijven oplopen."