Boris Cukon (Fuchs Global Natural Resources): "Ik was onlangs in Canada en daar had iedereen de mond vol over maar één ding: goud. Of twee eigenlijk, want goudmijnaandelen kregen eveneens alle lof toegezwaaid. Van andere grondstoffen lusten de beleggers blijkbaar geen pap meer."

Het grote optimisme dat rond het goud heerst, maakt Cukon ergens toch voorzichtig: "Ik zou nu eerder toch even kijken naar de industriële mijnbouwaandelen, die zwaar werden afgestraft. Er lijkt me anderzijds een correctie bij het goud op til. Die verwacht ik al meerdere weken en is tot dusver niet gekomen. Het valt dus niet bij voorbaat uit te sluiten dat het goud gewoon zal doorgaan en dat de verwachte correctie gaat uitblijven. Op de lange termijn blijf ik uiteraard positief voor het goud en voor goudmijnaandelen."

Boris Cukon (Fuchs Global Natural Resources): "Ik was onlangs in Canada en daar had iedereen de mond vol over maar één ding: goud. Of twee eigenlijk, want goudmijnaandelen kregen eveneens alle lof toegezwaaid. Van andere grondstoffen lusten de beleggers blijkbaar geen pap meer." Het grote optimisme dat rond het goud heerst, maakt Cukon ergens toch voorzichtig: "Ik zou nu eerder toch even kijken naar de industriële mijnbouwaandelen, die zwaar werden afgestraft. Er lijkt me anderzijds een correctie bij het goud op til. Die verwacht ik al meerdere weken en is tot dusver niet gekomen. Het valt dus niet bij voorbaat uit te sluiten dat het goud gewoon zal doorgaan en dat de verwachte correctie gaat uitblijven. Op de lange termijn blijf ik uiteraard positief voor het goud en voor goudmijnaandelen."