Boris Cukon (Fuchs Global Natural Resources): "Er zijn drie factoren richtinggevend voor de goudprijs: het seizoensmatig effect, het sentiment en en de fysieke vraag. Het seizoensmatig effect werkt vooral vanaf augustus, wanneer de Indiërs goud beginnen te kopen voor het Monsoon-feest en voor de trouwperiode. Het sentiment op het goud is weliswaar gedaald van 90% naar 80% positief, maar is nog steeds veel te optimistisch. De fysieke vraag naar goud is als gevolg van de prijsstijging afgenomen, in India is er zelfs sprake van een terugval van de vraag met 80 tot 90% als gevolg van de hoge prijs."

Cukon verwacht echter dat de uptrend zich eerder vroeg of laat gaat herpakken: "Wanneer, valt moeilijk te zeggen. De Indiërs zijn zeer prijsbewust en gaan mogelijk opnieuw goud kopen wanneer de prijs terugvalt tot bijvoorbeeld 1100 dollar per troy ounce. Ik geloof op termijn nog steeds in een veel hogere goudprijs."

Boris Cukon (Fuchs Global Natural Resources): "Er zijn drie factoren richtinggevend voor de goudprijs: het seizoensmatig effect, het sentiment en en de fysieke vraag. Het seizoensmatig effect werkt vooral vanaf augustus, wanneer de Indiërs goud beginnen te kopen voor het Monsoon-feest en voor de trouwperiode. Het sentiment op het goud is weliswaar gedaald van 90% naar 80% positief, maar is nog steeds veel te optimistisch. De fysieke vraag naar goud is als gevolg van de prijsstijging afgenomen, in India is er zelfs sprake van een terugval van de vraag met 80 tot 90% als gevolg van de hoge prijs." Cukon verwacht echter dat de uptrend zich eerder vroeg of laat gaat herpakken: "Wanneer, valt moeilijk te zeggen. De Indiërs zijn zeer prijsbewust en gaan mogelijk opnieuw goud kopen wanneer de prijs terugvalt tot bijvoorbeeld 1100 dollar per troy ounce. Ik geloof op termijn nog steeds in een veel hogere goudprijs."