Cukon: "Ik was tot dusver fout, maar toch blijf ik geloven dat de goudprijs gaat corrigeren. Op de eerste plaats spelen seizoensgerichte factoren een rol, met onder andere een vraag die zwak tijdelijk blijft. De goudprijs kan zodoende terugvallen richting 1150-1180 dollar, om weer te herstellen wanneer de vraag aantrekt. Dat kan vanaf einde augustus gebeuren."

Cukon gelooft dat de goudprijs dit jaar makkelijk kan stijgen tot 1300 dollar per troy ounce, hoewel het moeilijk is om daaromtrent prognoses te maken: "Mogelijk kan de goudprijs weer gaan stijgen wanneer er extra stimuli aangekondigd worden. Van het beschikbaar stellen van vers geld kan ook de goudprijs gaan profiteren. Voor de middellange en lange termijn blijf ik dus geloven in het goud, dat ongetwijfeld hogere koersen moet aankunnen."

Cukon: "Ik was tot dusver fout, maar toch blijf ik geloven dat de goudprijs gaat corrigeren. Op de eerste plaats spelen seizoensgerichte factoren een rol, met onder andere een vraag die zwak tijdelijk blijft. De goudprijs kan zodoende terugvallen richting 1150-1180 dollar, om weer te herstellen wanneer de vraag aantrekt. Dat kan vanaf einde augustus gebeuren." Cukon gelooft dat de goudprijs dit jaar makkelijk kan stijgen tot 1300 dollar per troy ounce, hoewel het moeilijk is om daaromtrent prognoses te maken: "Mogelijk kan de goudprijs weer gaan stijgen wanneer er extra stimuli aangekondigd worden. Van het beschikbaar stellen van vers geld kan ook de goudprijs gaan profiteren. Voor de middellange en lange termijn blijf ik dus geloven in het goud, dat ongetwijfeld hogere koersen moet aankunnen."