Cukon: "Ik zie de goudprijs op wat langere termijn doorstijgen tot 2400 tot 2500 dollar per troy ounce. Een datum plakken op die stijging is moeilijk, ik zou bijvoorbeeld denken aan 2015. Goud geldt voor mij als een soort verzekering tegen gebeurtenissen die kunnen gaan komen."

Regelmatig doen er verhalen de ronde over goud - in de vorm van baren, staafjes of munten - die moeilijk opnieuw verkoopbaar zijn. Cukon doet deze verhalen af als nonsens: "In de praktijk ondervinden we geen problemen om goud - in welke vorm dan ook - te kopen of te verkopen. Dat geldt zeker voor goud dat de stempel draagt van grote banken als Credit Suisse en UBS. In een portefeuille mag u voor 5 tot 10% in goud belegd zijn, dat kan in de huidige omstandigheden zeker geen kwaad. Uw nachtrust zal er wel bij varen."

Cukon: "Ik zie de goudprijs op wat langere termijn doorstijgen tot 2400 tot 2500 dollar per troy ounce. Een datum plakken op die stijging is moeilijk, ik zou bijvoorbeeld denken aan 2015. Goud geldt voor mij als een soort verzekering tegen gebeurtenissen die kunnen gaan komen." Regelmatig doen er verhalen de ronde over goud - in de vorm van baren, staafjes of munten - die moeilijk opnieuw verkoopbaar zijn. Cukon doet deze verhalen af als nonsens: "In de praktijk ondervinden we geen problemen om goud - in welke vorm dan ook - te kopen of te verkopen. Dat geldt zeker voor goud dat de stempel draagt van grote banken als Credit Suisse en UBS. In een portefeuille mag u voor 5 tot 10% in goud belegd zijn, dat kan in de huidige omstandigheden zeker geen kwaad. Uw nachtrust zal er wel bij varen."