Boris Cukon (Fuchs Global National Resources): "Van alle grondstoffen ben ik het meest optimistisch over het goud. Er is namelijk een serieuze kans dat de dollarkoers gaat verder stijgen tot in de buurt van 1,30 dollar voor één euro en tegen die achtergrond lijkt het onwaarschijnlijk dat de goudprijs boven 1100 dollar zal kunnen standhouden. Op korte termijn kan de goudprijs dus onder druk blijven staan. Toch zal de piek op 1200 dollar in de toekomst zeker geëvenaard en verbeterd worden. Tegen 2012 kan het goud doorstijgen tot 2000 dollar per ounce."

De fundamenten onder het goud blijven volgens Cukon positief: "Het aanbod aan goud blijft stabiel na de piek die in 2001 werd bereikt. Er komt met andere woorden geen extra aanbod meer bij. Aan de aanbodzijde verwijs ik op de eerste plaats naar de sterke vraag naar goud voor juwelen vanuit India en China. Daar bovenop komt nog eens de investeringsvraag, grote fondsbeheerders als John Paulson blijven positief voor het goud. Tenslotte is er ook nog de vraag van de centrale banken. India en China hebben al goud gekocht en zullen er nog blijven bijkopen. China zou bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn in het tweede deel van de goudvooraden die het IMF wil verkopen. Het zou gaan om een hoeveelheid van 193 ton. Tegen die achtergrond lijkt een stijging van de goudprijs niet meer dan logisch."

Boris Cukon (Fuchs Global National Resources): "Van alle grondstoffen ben ik het meest optimistisch over het goud. Er is namelijk een serieuze kans dat de dollarkoers gaat verder stijgen tot in de buurt van 1,30 dollar voor één euro en tegen die achtergrond lijkt het onwaarschijnlijk dat de goudprijs boven 1100 dollar zal kunnen standhouden. Op korte termijn kan de goudprijs dus onder druk blijven staan. Toch zal de piek op 1200 dollar in de toekomst zeker geëvenaard en verbeterd worden. Tegen 2012 kan het goud doorstijgen tot 2000 dollar per ounce." De fundamenten onder het goud blijven volgens Cukon positief: "Het aanbod aan goud blijft stabiel na de piek die in 2001 werd bereikt. Er komt met andere woorden geen extra aanbod meer bij. Aan de aanbodzijde verwijs ik op de eerste plaats naar de sterke vraag naar goud voor juwelen vanuit India en China. Daar bovenop komt nog eens de investeringsvraag, grote fondsbeheerders als John Paulson blijven positief voor het goud. Tenslotte is er ook nog de vraag van de centrale banken. India en China hebben al goud gekocht en zullen er nog blijven bijkopen. China zou bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn in het tweede deel van de goudvooraden die het IMF wil verkopen. Het zou gaan om een hoeveelheid van 193 ton. Tegen die achtergrond lijkt een stijging van de goudprijs niet meer dan logisch."