Boris Cukon (Fuchs Global National Resources): "Ik word voor het eerst wat voorzichtiger wat de evolutie van de beurskoersen betreft. Voor de komende zes maanden verwacht ik stabiele tot licht afbrokkelende koersen. Het scenario van een correctie sluit ik echter niet bij voorbaat uit."

De voorzichtige houding van Cukon is gebaseerd op een algemeen positief sentiment bij de actieve fondsbeheerders: "Maar liefst 95% van de fondsbeheerders mikt momenteel op hogere koersen en dat is het hoogste niveau sinds 17 oktober 2007. Of het spreekwoord 'sell in may en go away' (verkoop in mei en blijf vervolgens uit de beurs) ook dit jaar zal opgaan? Misschien wel. Feit is in ieder geval dat de beurskoersen over de afgelopen 12 maanden vrijwel onafgebroken zijn gestegen. In de westerse wereld bedraagt de gemiddelde koersstijging 70%, op de emerging markets is dat zelfs 100%. Er zijn een aantal factoren die een correctie in de beurskoersen niet a priori uitsluiten. Zo lijken de Chinese autoverkopen af te brokkelen en blijft de Amerikaanse consument voorzichtig. Het lijkt niet onverstandig om wat cash langs de kant te zetten, eventueel om na een correctie weer te kunnen instappen."

Boris Cukon (Fuchs Global National Resources): "Ik word voor het eerst wat voorzichtiger wat de evolutie van de beurskoersen betreft. Voor de komende zes maanden verwacht ik stabiele tot licht afbrokkelende koersen. Het scenario van een correctie sluit ik echter niet bij voorbaat uit." De voorzichtige houding van Cukon is gebaseerd op een algemeen positief sentiment bij de actieve fondsbeheerders: "Maar liefst 95% van de fondsbeheerders mikt momenteel op hogere koersen en dat is het hoogste niveau sinds 17 oktober 2007. Of het spreekwoord 'sell in may en go away' (verkoop in mei en blijf vervolgens uit de beurs) ook dit jaar zal opgaan? Misschien wel. Feit is in ieder geval dat de beurskoersen over de afgelopen 12 maanden vrijwel onafgebroken zijn gestegen. In de westerse wereld bedraagt de gemiddelde koersstijging 70%, op de emerging markets is dat zelfs 100%. Er zijn een aantal factoren die een correctie in de beurskoersen niet a priori uitsluiten. Zo lijken de Chinese autoverkopen af te brokkelen en blijft de Amerikaanse consument voorzichtig. Het lijkt niet onverstandig om wat cash langs de kant te zetten, eventueel om na een correctie weer te kunnen instappen."