Boris Cukon: "Afgaande op de omvang van de daling, de goedkope waarderingen, het uiterst pessimistische sentiment in maart 2009 en de enorme monetaire en fiscale stimulus van de wereldwijde overheden en centrale banken lijkt de kans groot dat een haussemarkt gestart is in de aandelenmarkten die een lange periode kan aanhouden. Wel zou het logisch lijken indien de beurzen na de indrukwekkende stijging tussen maart en eind juni een adempauze nemen. "

Een consolidatie of daling doorheen de zomermaanden en september lijkt Boris Cukon niet onwaarschijnlijk om daarna een nieuw opwaarts been te starten: "Ik schat de kans dat de bodem op de beurzen al is bereikt op fifty-fifty. Na vier weken van dalende beurzen is het beleggersoptimisme merkbaar naar beneden gezonken. Mogelijks is er zelfs voldoende pessimisme om van een blijvende bodem te spreken in de aandelenmarkten. Vanaf de huidige niveau's lijkt het waarschijnlijk dat de aandelenmarkten minstens één à twee weken gaan stijgen. Daarna wordt het minder vanzelfsprekend met de grillige augustusmaand en de gevaarlijke septemberdagen voor de deur. Wie in aandelen wil stappen mag dat voor de helft nu doen en vervolgens voor nog eens de helft in oktober-november. Er kan al een bodem bereikt zijn, maar de onzekerheid is momenteel zo groot dat daarover weinig meer zinvols kan worden verteld."

Boris Cukon: "Afgaande op de omvang van de daling, de goedkope waarderingen, het uiterst pessimistische sentiment in maart 2009 en de enorme monetaire en fiscale stimulus van de wereldwijde overheden en centrale banken lijkt de kans groot dat een haussemarkt gestart is in de aandelenmarkten die een lange periode kan aanhouden. Wel zou het logisch lijken indien de beurzen na de indrukwekkende stijging tussen maart en eind juni een adempauze nemen. "Een consolidatie of daling doorheen de zomermaanden en september lijkt Boris Cukon niet onwaarschijnlijk om daarna een nieuw opwaarts been te starten: "Ik schat de kans dat de bodem op de beurzen al is bereikt op fifty-fifty. Na vier weken van dalende beurzen is het beleggersoptimisme merkbaar naar beneden gezonken. Mogelijks is er zelfs voldoende pessimisme om van een blijvende bodem te spreken in de aandelenmarkten. Vanaf de huidige niveau's lijkt het waarschijnlijk dat de aandelenmarkten minstens één à twee weken gaan stijgen. Daarna wordt het minder vanzelfsprekend met de grillige augustusmaand en de gevaarlijke septemberdagen voor de deur. Wie in aandelen wil stappen mag dat voor de helft nu doen en vervolgens voor nog eens de helft in oktober-november. Er kan al een bodem bereikt zijn, maar de onzekerheid is momenteel zo groot dat daarover weinig meer zinvols kan worden verteld."