De eeuwige vraag blijft uiteraard hoe ver die opgaande beweging nog kan reiken. Op de beurzen valt overigens een merkwaardige vaststelling te doen, een gegeven waarbij toch de nodige kanttekeningen geplaatst moeten worden.

Boris Cukon (Fuchs Global Natural Resources): "De grote traders - vaak ook wel 'the smart money' genaamd - hebben de grootste shortpositie voor de afgelopen negen jaar ingenomen. Deze vaststelling, gekoppeld met een overhitte situatie in het kamp van de speculanten, roept op tot de nodige voorzichtigheid. Die voorzichtigheid geldt zowel de beurzen als de grondstoffenmarkten. Een voorzichtige houding is slechts gerechtvaardigd wanneer het ongelooflijk sterk momentum van de markt gebroken wordt. Een correctie van het oververhit sentiment zou echter niet onwelkom zijn."

De eeuwige vraag blijft uiteraard hoe ver die opgaande beweging nog kan reiken. Op de beurzen valt overigens een merkwaardige vaststelling te doen, een gegeven waarbij toch de nodige kanttekeningen geplaatst moeten worden. Boris Cukon (Fuchs Global Natural Resources): "De grote traders - vaak ook wel 'the smart money' genaamd - hebben de grootste shortpositie voor de afgelopen negen jaar ingenomen. Deze vaststelling, gekoppeld met een overhitte situatie in het kamp van de speculanten, roept op tot de nodige voorzichtigheid. Die voorzichtigheid geldt zowel de beurzen als de grondstoffenmarkten. Een voorzichtige houding is slechts gerechtvaardigd wanneer het ongelooflijk sterk momentum van de markt gebroken wordt. Een correctie van het oververhit sentiment zou echter niet onwelkom zijn."