Ruchir Sharma, Head of Emerging Markets bij Morgan Stanley Investment Management, is van mening dat de periode van economische groei gepaard met een sterke vraag naar grondstoffen in China achter de rug is. Daarmee lijkt ook de periode van prijsstijgingen ten einde.

20 jaar van lagere prijzen

Sharma is allesbehalve gerust wat de toekomst betreft, hij houdt rekening met een periode van 20 jaar waarin de grondstoffenprijzen geleidelijk aan zullen dalen.

De grote supercyclus op de grondstoffenmarkten is daarmee definitief achter de rug.

Sharma staat niet alleen met zijn visie dat we het beste gehad hebben. BHP Billiton heeft een investeringsprogramma met een waarde van 80 miljard dollar gedeeltelijk teruggeschroefd vanwege de verwachting dat de vraag naar grondstoffen in de komende jaren sterk gaat terugvallen.

Ruchir Sharma, Head of Emerging Markets bij Morgan Stanley Investment Management, is van mening dat de periode van economische groei gepaard met een sterke vraag naar grondstoffen in China achter de rug is. Daarmee lijkt ook de periode van prijsstijgingen ten einde.20 jaar van lagere prijzen Sharma is allesbehalve gerust wat de toekomst betreft, hij houdt rekening met een periode van 20 jaar waarin de grondstoffenprijzen geleidelijk aan zullen dalen. De grote supercyclus op de grondstoffenmarkten is daarmee definitief achter de rug. Sharma staat niet alleen met zijn visie dat we het beste gehad hebben. BHP Billiton heeft een investeringsprogramma met een waarde van 80 miljard dollar gedeeltelijk teruggeschroefd vanwege de verwachting dat de vraag naar grondstoffen in de komende jaren sterk gaat terugvallen.