Wat de bedrijfsresultaten betreft, was vanmiddag uiteraard Caterpillar de blikvanger. De resultaten van de machinebouwer waren beter dan verwacht, maar de vooruitzichten klinken eerder afwachtend. De omzet kwam onder de verwachtingen uit, maar dat belet toch niet dat de koers van Caterpillar in reactie op de cijfers hoger noteert.

REE (Rare Earth Elements) verhitten gemoederen in Maleisië

De geplande ingebruikname van een REE verwerkingsinstallatie in Maleisië blijft volgens Royal Bank of Scotland de gemoederen verhitten.

De Kuantan High Court besliste vorige week om de voorlopige vergunning die eerder was toegekend aan het Australische Lynas Corp. tot 10 oktober op te schorten.

Die beslissing kwam er na een klacht van de actiegroep 'Save Malaysia Stop Lynas' die eerst een uitspraak eist in 2 lopende
procedures tegen de vergunning.

De verwerkingsinstallatie is de grootste buiten China en is al sinds mei klaar voor gebruik. Uitbater Lynas beschikte echter nog niet over de nodige vergunningen.

Sinds de start van het project 2 jaar geleden is het bedrijf in een bitsige strijd verwikkeld met de lokale bevolking, die gesteund wordt door een aantal actiegroepen en enkele vooraanstaande politici.

Deze laatsten maakten van de vergunning een item in de verkiezingstrijd. Het was de bedoeling dat Lynas al deze maand van start zou gaan met de verwerking van ertsen afkomstig uit de eigen Mount Weld mijn in Australië.

Wat de bedrijfsresultaten betreft, was vanmiddag uiteraard Caterpillar de blikvanger. De resultaten van de machinebouwer waren beter dan verwacht, maar de vooruitzichten klinken eerder afwachtend. De omzet kwam onder de verwachtingen uit, maar dat belet toch niet dat de koers van Caterpillar in reactie op de cijfers hoger noteert.REE (Rare Earth Elements) verhitten gemoederen in MaleisiëDe geplande ingebruikname van een REE verwerkingsinstallatie in Maleisië blijft volgens Royal Bank of Scotland de gemoederen verhitten. De Kuantan High Court besliste vorige week om de voorlopige vergunning die eerder was toegekend aan het Australische Lynas Corp. tot 10 oktober op te schorten. Die beslissing kwam er na een klacht van de actiegroep 'Save Malaysia Stop Lynas' die eerst een uitspraak eist in 2 lopende procedures tegen de vergunning. De verwerkingsinstallatie is de grootste buiten China en is al sinds mei klaar voor gebruik. Uitbater Lynas beschikte echter nog niet over de nodige vergunningen. Sinds de start van het project 2 jaar geleden is het bedrijf in een bitsige strijd verwikkeld met de lokale bevolking, die gesteund wordt door een aantal actiegroepen en enkele vooraanstaande politici. Deze laatsten maakten van de vergunning een item in de verkiezingstrijd. Het was de bedoeling dat Lynas al deze maand van start zou gaan met de verwerking van ertsen afkomstig uit de eigen Mount Weld mijn in Australië.