Tunesië en Egypte gaven het voorbeeld en verjoegen de zittende regeringen, maar in andere landen lijkt de overstap naar een meer democratisch regime niet van een leien dakje te verlopen.

Bommen en traangas smoren 'Arabische lente' in de kiem, zo stond vanmorgen in de kranten te lezen. De bommen slaan uiteraard op Libië, waar het verzet nu snel in de kiem kan worden gesmoord.

Anderzijds werden de betogers in Bahrein door traangas uit elkaar gejaagd. De vraag die moet worden gesteld, is of de 'Arabische lente' daarmee ten einde is. De komende weken en maanden zullen dat moeten duidelijk maken.

Tunesië en Egypte gaven het voorbeeld en verjoegen de zittende regeringen, maar in andere landen lijkt de overstap naar een meer democratisch regime niet van een leien dakje te verlopen. Bommen en traangas smoren 'Arabische lente' in de kiem, zo stond vanmorgen in de kranten te lezen. De bommen slaan uiteraard op Libië, waar het verzet nu snel in de kiem kan worden gesmoord. Anderzijds werden de betogers in Bahrein door traangas uit elkaar gejaagd. De vraag die moet worden gesteld, is of de 'Arabische lente' daarmee ten einde is. De komende weken en maanden zullen dat moeten duidelijk maken.