Met name Amerikaanse en Duitse staatsobligaties werden gezocht.

Maar hoe veilig zijn die staatsobligaties eigenlijk?

De bekende journalist Andrew Osterland schreef "Fear Rising With Rates", waarin hij waarschuwt voor de tijdbom die op de obligatiemarkten ongenadig verder blijft tikken en die op een bepaald moment onvermijdelijk gedoemd is om te ontploffen.

Sinds het uitbreken van de grote financiële crisis zijn de obligatiefondsen in omvang verdubbeld. De grote vraag naar 'veilige' staatsobligaties heeft logischerwijs geleid tot een daling van de rentevoeten.

Wanneer die rentevoeten weer gaan aantrekken, kan de bom met een doffe knal ontploffen. Osterland sluit een bloedbad op de obligatiemarkten in dat geval niet uit.

Met name Amerikaanse en Duitse staatsobligaties werden gezocht. Maar hoe veilig zijn die staatsobligaties eigenlijk? De bekende journalist Andrew Osterland schreef "Fear Rising With Rates", waarin hij waarschuwt voor de tijdbom die op de obligatiemarkten ongenadig verder blijft tikken en die op een bepaald moment onvermijdelijk gedoemd is om te ontploffen. Sinds het uitbreken van de grote financiële crisis zijn de obligatiefondsen in omvang verdubbeld. De grote vraag naar 'veilige' staatsobligaties heeft logischerwijs geleid tot een daling van de rentevoeten. Wanneer die rentevoeten weer gaan aantrekken, kan de bom met een doffe knal ontploffen. Osterland sluit een bloedbad op de obligatiemarkten in dat geval niet uit.