KBC Securities blijft een onafhankelijke beursvennootschap binnen de KBC Groep. 'Het wil zijn positie als Belgisch marktleider en topspeler in de Benelux nog versterken', luidt het in een persbericht. Dat kan naar eigen zeggen het beste 'door maximaal te focussen op zakenbankactiviteiten, het bieden van oplossingen voor professionele klanten die actief zijn in de financiële markten'.

Gevolg is dat de makelaarsactiviteit voor particulieren van KBC Securities verhuist naar KBC Bank. Met de verhuis wordt het verwerkingsproces van effectenorders gestroomlijnd, luidt het. 'Daardoor ontstaan niet alleen schaalvoordelen, maar kan verder worden geïnvesteerd in een kwalitatief hoogstaande dienstverlening en een competitiever aanbod rond effectenverwerking'. De klant zal in de toekomst kunnen kiezen om zelf te beleggen (Bolero), met advies te beleggen of de bank voor hem laten beleggen (discretionair beheer).

Bolero en Bolero Crowdfunding behouden hun merknaam en eigen platform. De klantenportefeuilles zullen vanaf 1 juli volgend jaar automatisch worden overgeheveld. En ook het personeel (zo'n 132 mensen) maakt de overstap naar de bank. 'Er verdwijnen geen banen en de plaats van tewerkstelling blijft Brussel', bevestigt woordvoerder Stef Leunens. Bij de Hongaarse dochter van KBC vindt trouwens een gelijkaardige integratie plaats: in de loop van 2018 zal KBC Securities Hongarije volledig opgaan in K&H Bank.

KBC Securities blijft een onafhankelijke beursvennootschap binnen de KBC Groep. 'Het wil zijn positie als Belgisch marktleider en topspeler in de Benelux nog versterken', luidt het in een persbericht. Dat kan naar eigen zeggen het beste 'door maximaal te focussen op zakenbankactiviteiten, het bieden van oplossingen voor professionele klanten die actief zijn in de financiële markten'.Gevolg is dat de makelaarsactiviteit voor particulieren van KBC Securities verhuist naar KBC Bank. Met de verhuis wordt het verwerkingsproces van effectenorders gestroomlijnd, luidt het. 'Daardoor ontstaan niet alleen schaalvoordelen, maar kan verder worden geïnvesteerd in een kwalitatief hoogstaande dienstverlening en een competitiever aanbod rond effectenverwerking'. De klant zal in de toekomst kunnen kiezen om zelf te beleggen (Bolero), met advies te beleggen of de bank voor hem laten beleggen (discretionair beheer).Bolero en Bolero Crowdfunding behouden hun merknaam en eigen platform. De klantenportefeuilles zullen vanaf 1 juli volgend jaar automatisch worden overgeheveld. En ook het personeel (zo'n 132 mensen) maakt de overstap naar de bank. 'Er verdwijnen geen banen en de plaats van tewerkstelling blijft Brussel', bevestigt woordvoerder Stef Leunens. Bij de Hongaarse dochter van KBC vindt trouwens een gelijkaardige integratie plaats: in de loop van 2018 zal KBC Securities Hongarije volledig opgaan in K&H Bank.