Nog lagere rentetarieven drijven de Europese beurzen naar nog hogere niveaus, terwijl de VSA zijn recordniveaus eerst nog even gaat consolideren in het licht van de komende rentestijgingen (aan de nog verre einder van het jaar 2014).

Toch moet volgens professor Stefan Duchateau nog een belangrijke factor worden toegevoegd om het beeld voldoende scherp te stellen om een eenduidige beleggingsconclusie mogelijk te maken.

De belangrijkste factor blijft de (weinig tastbare) verwachte risicopremie. Deze wordt berekend op basis van de winst/koers-verhouding ten opzichte van de risicovrije rente en geeft een beeld van de vereiste compensatie voor het risico van aandelen in vergelijking met risicovrije obligaties. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Nog lagere rentetarieven drijven de Europese beurzen naar nog hogere niveaus, terwijl de VSA zijn recordniveaus eerst nog even gaat consolideren in het licht van de komende rentestijgingen (aan de nog verre einder van het jaar 2014). Toch moet volgens professor Stefan Duchateau nog een belangrijke factor worden toegevoegd om het beeld voldoende scherp te stellen om een eenduidige beleggingsconclusie mogelijk te maken. De belangrijkste factor blijft de (weinig tastbare) verwachte risicopremie. Deze wordt berekend op basis van de winst/koers-verhouding ten opzichte van de risicovrije rente en geeft een beeld van de vereiste compensatie voor het risico van aandelen in vergelijking met risicovrije obligaties. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.