Vanuit fundamenteel standpunt beschouwen de analisten van de bank deze stijging als onderdeel van een langer durend proces van bodemvorming.

De beurs zal wat langere tijd een stuiterende beweging laten zien maar langetermijnbeleggers zien af van winstnemingen in de herstelfase.

De stuiterbeweging biedt beleggers met een korte horizon wel kansen met het klik- en klaar-mechanisme. Bedrijfsobligaties vinden momenteel ook vrij gemakkelijk hun weg naar beleggers.

Als echter gekeken wordt naar de risico-opslag voor bedrijfsleningen, dan valt op dat het positieve sentiment nog niet leidt tot lagere opslagen.

Vermoedelijk speelt hier volgens ABN Amro op dat het aantal aangekondigde faillissementen snel oploopt. De snelle daling van de goudprijs lijkt de verbetering in het sentiment wel te bevestigen.

Vanuit fundamenteel standpunt beschouwen de analisten van de bank deze stijging als onderdeel van een langer durend proces van bodemvorming. De beurs zal wat langere tijd een stuiterende beweging laten zien maar langetermijnbeleggers zien af van winstnemingen in de herstelfase.De stuiterbeweging biedt beleggers met een korte horizon wel kansen met het klik- en klaar-mechanisme. Bedrijfsobligaties vinden momenteel ook vrij gemakkelijk hun weg naar beleggers. Als echter gekeken wordt naar de risico-opslag voor bedrijfsleningen, dan valt op dat het positieve sentiment nog niet leidt tot lagere opslagen. Vermoedelijk speelt hier volgens ABN Amro op dat het aantal aangekondigde faillissementen snel oploopt. De snelle daling van de goudprijs lijkt de verbetering in het sentiment wel te bevestigen.