Door de zeer lage rente die de ECB hanteert en het huidige lagerenteklimaat, valt er voor de belegger ook hier niet meer opbrengst te rapen, zo legt het schuldagentschap uit.

De inschrijvingsperiode voor de nieuwe staatsbon loopt van 24 februari tot en met 3 maart 2016, met betaling op 4 maart 2016. Deze Staatsbon zal een iets langere looptijd hebben - 10 jaar - dan de traditionele Staatsbon van 8 jaar.

Bij een vorige veiling begin december werd 9,59 miljoen euro opgehaald aan 0,75 procent brutorente.

Vier keer per jaar

De staatsbons, die zich vooral richten op particulieren, worden traditioneel vier keer per jaar uitgegeven. Vanwege de lage rentevoeten de voorbije jaren overschrijdt het opgehaalde bedrag per uitgifte zelden de 20 miljoen euro. Dat is lichtjaren verwijderd van de 5,7 miljard in volle regeringscrisis in december 2011 (de 'Leterme'-bons).

Tijdens de inschrijvingsperiode kunnen geïnteresseerden contact opnemen met hun financiële instelling of surfen naar de website van de Grootboeken die de inschrijving op naam kosteloos beheert. De intresten worden jaarlijks gestort. Op de eindvervaldag ontvangen de beleggers de interesten van het laatste jaar en het gestorte kapitaal. (Belga/NS)

Door de zeer lage rente die de ECB hanteert en het huidige lagerenteklimaat, valt er voor de belegger ook hier niet meer opbrengst te rapen, zo legt het schuldagentschap uit. De inschrijvingsperiode voor de nieuwe staatsbon loopt van 24 februari tot en met 3 maart 2016, met betaling op 4 maart 2016. Deze Staatsbon zal een iets langere looptijd hebben - 10 jaar - dan de traditionele Staatsbon van 8 jaar. Bij een vorige veiling begin december werd 9,59 miljoen euro opgehaald aan 0,75 procent brutorente. De staatsbons, die zich vooral richten op particulieren, worden traditioneel vier keer per jaar uitgegeven. Vanwege de lage rentevoeten de voorbije jaren overschrijdt het opgehaalde bedrag per uitgifte zelden de 20 miljoen euro. Dat is lichtjaren verwijderd van de 5,7 miljard in volle regeringscrisis in december 2011 (de 'Leterme'-bons).Tijdens de inschrijvingsperiode kunnen geïnteresseerden contact opnemen met hun financiële instelling of surfen naar de website van de Grootboeken die de inschrijving op naam kosteloos beheert. De intresten worden jaarlijks gestort. Op de eindvervaldag ontvangen de beleggers de interesten van het laatste jaar en het gestorte kapitaal. (Belga/NS)