John Hathaway en Doug Groh stellen onder andere vast dat de afgelopen jaren heel wat geld uit het SPDR Gold Shares Exchange-Traded Fund is gevloeid. Die outflow is echter tot stilstand gekomen. Dat betekent dat de aandelen van dit fonds in sterkere handen zijn gekomen.

Tegenwoordig is er zelfs sprake van een voorzichtige inflow. Ook bij het eigen Tocqueville Gold Fund lijkt het beter te gaan, er stroomt opnieuw geld toe. Wanneer deze trend zich verder zet, mag aan een nieuwe stijgingsfase bij het goud gedacht worden. Maar eerst moet de weerstand op 1400 dollar opgerold worden.

John Hathaway en Doug Groh stellen onder andere vast dat de afgelopen jaren heel wat geld uit het SPDR Gold Shares Exchange-Traded Fund is gevloeid. Die outflow is echter tot stilstand gekomen. Dat betekent dat de aandelen van dit fonds in sterkere handen zijn gekomen. Tegenwoordig is er zelfs sprake van een voorzichtige inflow. Ook bij het eigen Tocqueville Gold Fund lijkt het beter te gaan, er stroomt opnieuw geld toe. Wanneer deze trend zich verder zet, mag aan een nieuwe stijgingsfase bij het goud gedacht worden. Maar eerst moet de weerstand op 1400 dollar opgerold worden.