Advent wil EUR 13,25 neertellen voor elk aandeel Mediq. Op het eerste gezicht lijkt dit volgens ABN Amro een redelijke prijs. De analisten van de bank volgen het aandeel Mediq met een houdenadvies.

Mediq is een Nederlands concern dat zowel nationaal als internationaal medische hulpmiddelen en geneesmiddelen levert. Op de Nederlandse thuismarkt is Mediq als apotheekketen de grootste speler van het land.

Management staat unaniem achter het bod

Vorige week werd bekend dat investeringsmaatschappij Advent EUR 13,25 biedt voor elk aandeel Mediq. Dit komt neer op een premie van 53% ten opzichte van de slotkoers van Mediq de vrijdag voordat het bod werd uitgebracht.

Het bestuur en de Raad van Commissarissen van Mediq staan unaniem achter het bod.

De eerste indruk van de analisten van ABN Amro is dat Advent een fair bod heeft gedaan op Mediq. De Nederlandse groothandelsactiviteiten van Mediq zijn nog altijd verliesgevend en het is maar de vraag in hoeverre Mediq in staat is om het business model voor deze activiteiten om te buigen.

Vanuit dat perspectief beschouwen de analisten van de bank het bod van EUR 13,25 per aandeel als redelijk. Zij volgen het aandeel Mediq met een houdenadvies.

Advent wil EUR 13,25 neertellen voor elk aandeel Mediq. Op het eerste gezicht lijkt dit volgens ABN Amro een redelijke prijs. De analisten van de bank volgen het aandeel Mediq met een houdenadvies. Mediq is een Nederlands concern dat zowel nationaal als internationaal medische hulpmiddelen en geneesmiddelen levert. Op de Nederlandse thuismarkt is Mediq als apotheekketen de grootste speler van het land. Management staat unaniem achter het bodVorige week werd bekend dat investeringsmaatschappij Advent EUR 13,25 biedt voor elk aandeel Mediq. Dit komt neer op een premie van 53% ten opzichte van de slotkoers van Mediq de vrijdag voordat het bod werd uitgebracht. Het bestuur en de Raad van Commissarissen van Mediq staan unaniem achter het bod. De eerste indruk van de analisten van ABN Amro is dat Advent een fair bod heeft gedaan op Mediq. De Nederlandse groothandelsactiviteiten van Mediq zijn nog altijd verliesgevend en het is maar de vraag in hoeverre Mediq in staat is om het business model voor deze activiteiten om te buigen. Vanuit dat perspectief beschouwen de analisten van de bank het bod van EUR 13,25 per aandeel als redelijk. Zij volgen het aandeel Mediq met een houdenadvies.