Bob Prechter: "De Dow Jones kan terugvallen naar de zone van 2000-3000 punten, dit op basis van een patroon dat op de charts is opgedoken. Dat patroon is de welbekende "head and shoulders top"."

Het is niet de eerste keer dat Prechter met pessimistische prognoses uitsprak. Eerder dit jaar ging hij zelfs uit van een daling van de Dow Jones naar 1000. Prechter: "Ik kan in de gegeven omstandigheden echter onmogelijk optimistisch zijn. De beleggers lopen rond met hun hoofd in de wolken en zien geen enkel gevaar. Dat gaat zich vroeg of laat wreken. Wanneer de dag van de afrekening komt, kan de schade aanzienlijk zijn. Een "head and shoulders top" heeft al vaker zware correcties ingeluid. Dat kan ook ditmaal het geval zijn. Die correctie hoeft er niet noodzakelijk te komen in geval van een krach, eerder verwacht ik een langdurige correctie."

Bob Prechter: "De Dow Jones kan terugvallen naar de zone van 2000-3000 punten, dit op basis van een patroon dat op de charts is opgedoken. Dat patroon is de welbekende "head and shoulders top"." Het is niet de eerste keer dat Prechter met pessimistische prognoses uitsprak. Eerder dit jaar ging hij zelfs uit van een daling van de Dow Jones naar 1000. Prechter: "Ik kan in de gegeven omstandigheden echter onmogelijk optimistisch zijn. De beleggers lopen rond met hun hoofd in de wolken en zien geen enkel gevaar. Dat gaat zich vroeg of laat wreken. Wanneer de dag van de afrekening komt, kan de schade aanzienlijk zijn. Een "head and shoulders top" heeft al vaker zware correcties ingeluid. Dat kan ook ditmaal het geval zijn. Die correctie hoeft er niet noodzakelijk te komen in geval van een krach, eerder verwacht ik een langdurige correctie."