Op het einde van dit jaar zal duidelijk zijn dat de inflatie een bodem heeft bereikt, maar van een opnieuw aantrekkende inflatie is in geen geval sprake. Vanuit die hoek hoeft het goud dus niet op steun te rekenen. Doll is allesbehalve verbaasd dat 2013 zo'n slecht jaar is geworden voor het goud.

Doll vraagt zich zelfs af waarom het zo lang heeft geduurd alvorens de goudprijs door de vloer is gezakt. De voorafgaande stijging was het gevolg van de vrees voor een instorting van het financieel systeem, maar die vrees is inmiddels grotendeels weggevallen. Volgens Doll is er dus geen enkele reden meer om goud te bezitten.

Op het einde van dit jaar zal duidelijk zijn dat de inflatie een bodem heeft bereikt, maar van een opnieuw aantrekkende inflatie is in geen geval sprake. Vanuit die hoek hoeft het goud dus niet op steun te rekenen. Doll is allesbehalve verbaasd dat 2013 zo'n slecht jaar is geworden voor het goud. Doll vraagt zich zelfs af waarom het zo lang heeft geduurd alvorens de goudprijs door de vloer is gezakt. De voorafgaande stijging was het gevolg van de vrees voor een instorting van het financieel systeem, maar die vrees is inmiddels grotendeels weggevallen. Volgens Doll is er dus geen enkele reden meer om goud te bezitten.