Bob Doll (BlackRock): "De vertraging in de economische groei is van tijdelijke aard, daar ben ik vrijwel zeker van. Zowel de US als de Chinese Purchasing Managers' Indexes geven aan dat de economie aan momentum aan het verliezen is. De evolutie van de beurskoersen geeft echter aan dat de beleggers het vertrouwen behouden. Het is zeker niet zo dat de beurskoersen rekening houden met een forse groeivertraging."

Doll wijst bovendien op het feit dat de grondstoffenprijzen sinds begin juni met ongeveer 15% zijn gestegen: "De grondstoffenmarkten gaan dus niet uit van een forse economische terugval. Het is namelijk moeilijk om stijgende grondstoffenprijzen te relateren aan een economische recessie in de Verenigde Staten of in China. Vanuit dat standpunt gaan we dus uit van een groeivertraging van tijdelijke aard, het scenario van een double-dip recessie lijkt veel minder waarschijnlijk."

Bob Doll (BlackRock): "De vertraging in de economische groei is van tijdelijke aard, daar ben ik vrijwel zeker van. Zowel de US als de Chinese Purchasing Managers' Indexes geven aan dat de economie aan momentum aan het verliezen is. De evolutie van de beurskoersen geeft echter aan dat de beleggers het vertrouwen behouden. Het is zeker niet zo dat de beurskoersen rekening houden met een forse groeivertraging." Doll wijst bovendien op het feit dat de grondstoffenprijzen sinds begin juni met ongeveer 15% zijn gestegen: "De grondstoffenmarkten gaan dus niet uit van een forse economische terugval. Het is namelijk moeilijk om stijgende grondstoffenprijzen te relateren aan een economische recessie in de Verenigde Staten of in China. Vanuit dat standpunt gaan we dus uit van een groeivertraging van tijdelijke aard, het scenario van een double-dip recessie lijkt veel minder waarschijnlijk."