BNP Paribas gelooft dan ook dat een verdere stijging van de goudprijs tot de mogelijkheden behoort, gezien de Europese begrotingscrisis niet tot stilstand kan worden gebracht.

Anne-Laure Tremblay, analiste bij BNP Paribas SA, is van mening dat de vooruitzichten voor het goud in de komende twee jaar goed kunnen blijven. Zij verwijst daarbij ook naar onzekerheid over het lot van de dollar in het internationaal financieel systeem.

Volgend jaar kan de gemiddelde goudprijs 1500 dollar bedragen, het jaar nadien 1600 dollar. In november steeg de goudprijs met 2%, het was al de vierde maand op rij dat goud duurder werd. Op 9 november werd op 1424,60 dollar een nieuw recordniveau opgetekend.

BNP Paribas gelooft dan ook dat een verdere stijging van de goudprijs tot de mogelijkheden behoort, gezien de Europese begrotingscrisis niet tot stilstand kan worden gebracht. Anne-Laure Tremblay, analiste bij BNP Paribas SA, is van mening dat de vooruitzichten voor het goud in de komende twee jaar goed kunnen blijven. Zij verwijst daarbij ook naar onzekerheid over het lot van de dollar in het internationaal financieel systeem. Volgend jaar kan de gemiddelde goudprijs 1500 dollar bedragen, het jaar nadien 1600 dollar. In november steeg de goudprijs met 2%, het was al de vierde maand op rij dat goud duurder werd. Op 9 november werd op 1424,60 dollar een nieuw recordniveau opgetekend.