BNP Paribas heeft woensdag de prognoses voor de evolutie van de goudprijs opgetrokken, dit vanwege de toegenomen kansen op quantitative easing in de Verenigde Staten.

Bovendien ligt de dollar onzettend zwak op koers en dat is een factor die onmiskenbaar in het voordeel van het goud speelt.

BNP Paribas gaat voor dit jaar uit van een gemiddelde goudprijs van 1200 dollar per troy ounce voor dit jaar en van 1290 dollar voor volgend jaar.

Anne-Laure Tremblay van BNP Paribas is van mening dat onzekerheid momenteel de belangrijkste drijfveer is achter de stijging van de goudprijs. De beleggers blijven zoeken naar een veilige vluchthaven en die wordt door het goud geboden.

BNP Paribas heeft woensdag de prognoses voor de evolutie van de goudprijs opgetrokken, dit vanwege de toegenomen kansen op quantitative easing in de Verenigde Staten. Bovendien ligt de dollar onzettend zwak op koers en dat is een factor die onmiskenbaar in het voordeel van het goud speelt. BNP Paribas gaat voor dit jaar uit van een gemiddelde goudprijs van 1200 dollar per troy ounce voor dit jaar en van 1290 dollar voor volgend jaar. Anne-Laure Tremblay van BNP Paribas is van mening dat onzekerheid momenteel de belangrijkste drijfveer is achter de stijging van de goudprijs. De beleggers blijven zoeken naar een veilige vluchthaven en die wordt door het goud geboden.