Op die vergadering zou de Franse bank aan de aandeelhouders toestemming vragen voor een kapitaalverhoging bedoeld om de overname van Fortis te financieren. Meer details gaf BNP Paribas niet.

Het is dus niet duidelijk wanneer een volgende vergadering is gepland. De Belgische regering krijgt daardoor meer tijd tot haar beschikking, maar het blijft anderzijds ook mogelijk dat BNP Paribas gaat afhaken. Voorlopig houdt de groep wel vast aan de plannen om de Fortis-delen over te nemen.

Volgens de woordvoerder van Paribas gaat de Franse bank voort met het uitvoeren van de overeenkomst die begin oktober werd bereikt met de Belgische staat en Fortis. De overeenkomst is geldig tot 28 februari 2009.

Eerder op de dag liet een woordvoerder weten dat de bank, door de beslissing van het Brusselse hof van beroep van 12 december 2008, de Fortis-onderdelen niet volgens de geplande timing kan uitvoeren. Daardoor werd de algemene vergadering van 19 december uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Het hof van beroep van Brussel oordeelde op vrijdag 12 december dat in het dossier-Fortis de beslissingen van 3, 5 en 6 oktober worden opgeschort. De aandeelhouders moeten zich kunnen uitspreken over wat er met Fortis gebeurt. Dat gaf aanleiding tot grote onzekerheid over de geplande overname door BNP Paribas.

Eerder deze week dreigde Baudouin Prot, de topman van de Franse bank, af te haken als hij tegen de vergadering van vrijdag geen garanties had dat de overname zou doorgaan. Op die vergadering moesten de aandeelhouders van BNP Paribas een kapitaalverhoging goedkeuren in het kader van de overname van Fortis Bank België.

Op die vergadering zou de Franse bank aan de aandeelhouders toestemming vragen voor een kapitaalverhoging bedoeld om de overname van Fortis te financieren. Meer details gaf BNP Paribas niet. Het is dus niet duidelijk wanneer een volgende vergadering is gepland. De Belgische regering krijgt daardoor meer tijd tot haar beschikking, maar het blijft anderzijds ook mogelijk dat BNP Paribas gaat afhaken. Voorlopig houdt de groep wel vast aan de plannen om de Fortis-delen over te nemen. Volgens de woordvoerder van Paribas gaat de Franse bank voort met het uitvoeren van de overeenkomst die begin oktober werd bereikt met de Belgische staat en Fortis. De overeenkomst is geldig tot 28 februari 2009. Eerder op de dag liet een woordvoerder weten dat de bank, door de beslissing van het Brusselse hof van beroep van 12 december 2008, de Fortis-onderdelen niet volgens de geplande timing kan uitvoeren. Daardoor werd de algemene vergadering van 19 december uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet bekend. Het hof van beroep van Brussel oordeelde op vrijdag 12 december dat in het dossier-Fortis de beslissingen van 3, 5 en 6 oktober worden opgeschort. De aandeelhouders moeten zich kunnen uitspreken over wat er met Fortis gebeurt. Dat gaf aanleiding tot grote onzekerheid over de geplande overname door BNP Paribas. Eerder deze week dreigde Baudouin Prot, de topman van de Franse bank, af te haken als hij tegen de vergadering van vrijdag geen garanties had dat de overname zou doorgaan. Op die vergadering moesten de aandeelhouders van BNP Paribas een kapitaalverhoging goedkeuren in het kader van de overname van Fortis Bank België.