KBC kan de openingswinst vasthouden, maar heeft gezelschap gekregen van AB-InBev. De brouwer heeft de Modelo-kater van zich afgeschud. Op de beurs van Parijs maakt BNP Paribas een goede beurt.

BNP Paribas maakte bekend dat de winst over het vierde kwartaal met 33% is gedaald, waarbij de bank onder de verwachtingen van de analisten bleef. De nettowinst kwam uit op 154 miljoen euro, ten opzichte van 765 miljoen euro twaalf maanden voordien.

De consensusverwachting bij de analisten lag op een nettowinst van 921,60 miljoen euro. Het lager dan verwachte resultaat had onder andere te maken met een afschrijving van goodwill op de Italiaanse dochter Banca Nazionale del Lavoro, waar 298 miljoen euro op werd afgeschreven.

KBC kan de openingswinst vasthouden, maar heeft gezelschap gekregen van AB-InBev. De brouwer heeft de Modelo-kater van zich afgeschud. Op de beurs van Parijs maakt BNP Paribas een goede beurt. BNP Paribas maakte bekend dat de winst over het vierde kwartaal met 33% is gedaald, waarbij de bank onder de verwachtingen van de analisten bleef. De nettowinst kwam uit op 154 miljoen euro, ten opzichte van 765 miljoen euro twaalf maanden voordien. De consensusverwachting bij de analisten lag op een nettowinst van 921,60 miljoen euro. Het lager dan verwachte resultaat had onder andere te maken met een afschrijving van goodwill op de Italiaanse dochter Banca Nazionale del Lavoro, waar 298 miljoen euro op werd afgeschreven.