Er waren vanmorgen geen Belgische bedrijven die kwamen rapporteren, maar de cijfers van BNP Paribas kregen toch heel wat aandacht. Die waren beter dan verwacht, zodat de koers per saldo ruim 1% hoger mocht openen. In Brussel staat de koers van Bekaert onder druk.

Alle aandacht is toegespitst op de meeting van de Europese Centrale Bank. Die zal met een overtuigende boodschap moeten uitpakken om de beleggers te overtuigen. Veel analisten vrezen teleurstelling op de financiële markten wanneer de ECB niet aan de verwachtingen kan beantwoorden.

Ebitda Belgacom op schema

Het kan interessant zijn om nog even terug te komen op de resultaten die Belgacom vorige week bekendmaakte, met de bijbehorende commentaar van CEO Bollens:

Voor het tweede kwartaal van 2012 rapporteerde Belgacom vorige week een ebitda van 434 miljoen EUR (vóór niet-terugkerende kosten).

De ebitda daalde op jaarbasis met 4,7% op like-for-likebasis. De ebitda ligt in de lijn van de verwachtingen.

De resultaten voor het tweede kwartaal van 2012 houden Belgacom goed op schema om aan de jaarverwachtingen te voldoen, de eenmalige boekhoudkundige aanpassingen onder impuls van de nieuwe telecomwet daargelaten.

Gezonde financiële positie

Belgacom behoudt een gezonde financiële positie met een netto financiële schuld die eind juni 2012 na de uitkering van het dividend van april 2012 1.716 miljoen EUR bedroeg.

In het tweede kwartaal van 2012 genereerde Belgacom een vrije kasstroom van 110 miljoen EUR. De daling op jaarbasis van 37 miljoen EUR is o.a. het gevolg van de lagere nettokasstroom uit operationele activiteiten, en hogere investeringen.

Belgacom investeerde in het tweede kwartaal van 2012 174 miljoen EUR of 10,8% van de opbrengsten van de Groep, inclusief investeringen in snelheid en capaciteit voor haar vaste en mobiele netwerken.

Commentaar van Bellens:

Didier Bellens, Gedelegeerd Bestuurder van de Belgacom Groep, had volgende commentaar op de kwartaalcijfers:

Dankzij de resultaten van Belgacom voor het tweede kwartaal van 2012 zijn we goed op weg om onze verwachtingen voor het volledige jaar in te lossen. Onze bedrijfsprestatie bewijst nogmaals dat we een stevige positie hebben verworven op de Belgische markt. Voor onze klanten wordt de convergentiestrategie, die we doorheen de jaren hebben uitgewerkt, steeds meer een dagelijkse realiteit. Ons nieuwe, medio april gelanceerde aanbod Internet Overal, wordt goed onthaald en de klanten opteren steeds meer voor een multiplaypack met een mobiele component. Deze trends sterken ons in de overtuiging dat een convergente speler zijn op deze markt voordelen biedt. "

Er waren vanmorgen geen Belgische bedrijven die kwamen rapporteren, maar de cijfers van BNP Paribas kregen toch heel wat aandacht. Die waren beter dan verwacht, zodat de koers per saldo ruim 1% hoger mocht openen. In Brussel staat de koers van Bekaert onder druk. Alle aandacht is toegespitst op de meeting van de Europese Centrale Bank. Die zal met een overtuigende boodschap moeten uitpakken om de beleggers te overtuigen. Veel analisten vrezen teleurstelling op de financiële markten wanneer de ECB niet aan de verwachtingen kan beantwoorden. Ebitda Belgacom op schema Het kan interessant zijn om nog even terug te komen op de resultaten die Belgacom vorige week bekendmaakte, met de bijbehorende commentaar van CEO Bollens: Voor het tweede kwartaal van 2012 rapporteerde Belgacom vorige week een ebitda van 434 miljoen EUR (vóór niet-terugkerende kosten). De ebitda daalde op jaarbasis met 4,7% op like-for-likebasis. De ebitda ligt in de lijn van de verwachtingen. De resultaten voor het tweede kwartaal van 2012 houden Belgacom goed op schema om aan de jaarverwachtingen te voldoen, de eenmalige boekhoudkundige aanpassingen onder impuls van de nieuwe telecomwet daargelaten. Gezonde financiële positie Belgacom behoudt een gezonde financiële positie met een netto financiële schuld die eind juni 2012 na de uitkering van het dividend van april 2012 1.716 miljoen EUR bedroeg. In het tweede kwartaal van 2012 genereerde Belgacom een vrije kasstroom van 110 miljoen EUR. De daling op jaarbasis van 37 miljoen EUR is o.a. het gevolg van de lagere nettokasstroom uit operationele activiteiten, en hogere investeringen. Belgacom investeerde in het tweede kwartaal van 2012 174 miljoen EUR of 10,8% van de opbrengsten van de Groep, inclusief investeringen in snelheid en capaciteit voor haar vaste en mobiele netwerken. Commentaar van Bellens: Didier Bellens, Gedelegeerd Bestuurder van de Belgacom Groep, had volgende commentaar op de kwartaalcijfers: Dankzij de resultaten van Belgacom voor het tweede kwartaal van 2012 zijn we goed op weg om onze verwachtingen voor het volledige jaar in te lossen. Onze bedrijfsprestatie bewijst nogmaals dat we een stevige positie hebben verworven op de Belgische markt. Voor onze klanten wordt de convergentiestrategie, die we doorheen de jaren hebben uitgewerkt, steeds meer een dagelijkse realiteit. Ons nieuwe, medio april gelanceerde aanbod Internet Overal, wordt goed onthaald en de klanten opteren steeds meer voor een multiplaypack met een mobiele component. Deze trends sterken ons in de overtuiging dat een convergente speler zijn op deze markt voordelen biedt. "