BNP Paribas boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 1,85 miljard euro, wat 13% minder is dan in dezelfde periode vorig jaar. De daling van de nettowinst is te wijten aan de 40% lagere winst bij de Corporate & Investment poot van de groep. Deze divisie wordt hard getroffen door de moeilijke marktomstandigheden. Bovendien bouwt BNP Paribas zijn activa in deze divisie af om zijn solvabiliteitsratio's te verbeteren.

De retailbank scoorde echter beter dan verwacht met een stijging van 0,7% van de winst voor belastingen. Retailbankieren is nu goed voor 55% van de winsten van de groep dankzij een goede prestatie in de belangrijkste markten (Frankrijk, België, Italië en de VS).

BNP Paribas verbeterde ook gevoelig zijn solvabiliteit. De Tier 1-ratio (volgens de Basel III norm) stond eind juni op 8,9% tegenover 7,4% eind 2011. Dit is te danken aan een toename van het eigen vermogen (via nettowinsten en de betaling van een dividend in aandelen) en een daling van de verplichtingen. In totaal mikt de groep dit jaar op een vermindering van de activa met 79 miljard euro. Eind juni was al 90% van deze doelstelling behaald. Daarmee haalt BNP Paribas al eind 2012 de Basel III norm van een Tier 1-ratio van 9%. Ook wat betreft de Europese stresstests zit de groep anderhalf procent voor op schema.

BNP Paribas boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 1,85 miljard euro, wat 13% minder is dan in dezelfde periode vorig jaar. De daling van de nettowinst is te wijten aan de 40% lagere winst bij de Corporate & Investment poot van de groep. Deze divisie wordt hard getroffen door de moeilijke marktomstandigheden. Bovendien bouwt BNP Paribas zijn activa in deze divisie af om zijn solvabiliteitsratio's te verbeteren.De retailbank scoorde echter beter dan verwacht met een stijging van 0,7% van de winst voor belastingen. Retailbankieren is nu goed voor 55% van de winsten van de groep dankzij een goede prestatie in de belangrijkste markten (Frankrijk, België, Italië en de VS).BNP Paribas verbeterde ook gevoelig zijn solvabiliteit. De Tier 1-ratio (volgens de Basel III norm) stond eind juni op 8,9% tegenover 7,4% eind 2011. Dit is te danken aan een toename van het eigen vermogen (via nettowinsten en de betaling van een dividend in aandelen) en een daling van de verplichtingen. In totaal mikt de groep dit jaar op een vermindering van de activa met 79 miljard euro. Eind juni was al 90% van deze doelstelling behaald. Daarmee haalt BNP Paribas al eind 2012 de Basel III norm van een Tier 1-ratio van 9%. Ook wat betreft de Europese stresstests zit de groep anderhalf procent voor op schema.