Dit zou de banksector in het eurogebied destabiliseren want de banken in deze sector zijn sterk van elkaar afhankelijk.

Echter, dit risico leek leek Leleux gisteren wat overdreven en dat is meteen ook de reden waarom de beurzen eergisterenmiddag toch een rally konden inzetten.

De komende dagen zullen cruciaal worden omdat ze ons in staat zullen stellen om te zien of de markten "het Cypriotische geval" al of niet gemakkelijk zullen verteren.

BNP Paribas krijgt in de banksector de voorkeur van Leleux, ook KBC en Crédit Agricole krijgen een advies opbouwen, UBS krijgt een neutraal advies.

De waarderingsratio's van BNP Paribas en het rendement op het eigen vermogen (ROE) zijn aantrekkelijk. Opbouwen in de zone van 38-40 euro, zo luidt het advies. Maar wees aandachtig voor de risico's die opduiken n.a.v. de toestand op Cyprus.

Dit zou de banksector in het eurogebied destabiliseren want de banken in deze sector zijn sterk van elkaar afhankelijk. Echter, dit risico leek leek Leleux gisteren wat overdreven en dat is meteen ook de reden waarom de beurzen eergisterenmiddag toch een rally konden inzetten. De komende dagen zullen cruciaal worden omdat ze ons in staat zullen stellen om te zien of de markten "het Cypriotische geval" al of niet gemakkelijk zullen verteren. BNP Paribas krijgt in de banksector de voorkeur van Leleux, ook KBC en Crédit Agricole krijgen een advies opbouwen, UBS krijgt een neutraal advies. De waarderingsratio's van BNP Paribas en het rendement op het eigen vermogen (ROE) zijn aantrekkelijk. Opbouwen in de zone van 38-40 euro, zo luidt het advies. Maar wees aandachtig voor de risico's die opduiken n.a.v. de toestand op Cyprus.