In de Verenigde Staten is de stroom kwartaalcijfers over het hoogtepunt heen, vandaag moeten we ons tevreden stellen met cijfers van mindere goden als Activision Blizzard, Apache, Check Point Systems, Angel Biotechnology Holdings enzovoort.

Een bekende naam die komt rapporteren, is AIG. Vooral de technische signalen op de beurzen worden momenteel in de gaten gehouden.

AEX moet proberen stijgend trend vast te houden

Na de kruising van het 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde bij de AEX vorige week boden volgens Theodoor Gilissen Bankiers 'momenten van zwakte - zoals koersdalingen onder het 20-daags gemiddelde' (citaat 23 juli jl.) 'bieden dan tactisch gesproken instapkansen.

Een daling onder 311 is al voldoende om op het verkeerde been te worden gezet. Wie toch anticipeert op een voortzetting van de stijgende korte termijn trend doet er verstandig aan het meest recente dieptepunt (= 307,75) als 'stop loss'-grens voor long posities te hanteren. De risico's blijven dan beheersbaar tot een paar procent.

De AEX vond vorige week woensdag de bodem op 311,13 en hervatte de stijgende trend richting een belangrijke dalende weerstandlijn. Een uitbraak boven de weerstandlijn biedt uitzicht op een stijging naar 337 (of hoger).

In de Verenigde Staten is de stroom kwartaalcijfers over het hoogtepunt heen, vandaag moeten we ons tevreden stellen met cijfers van mindere goden als Activision Blizzard, Apache, Check Point Systems, Angel Biotechnology Holdings enzovoort. Een bekende naam die komt rapporteren, is AIG. Vooral de technische signalen op de beurzen worden momenteel in de gaten gehouden. AEX moet proberen stijgend trend vast te houden Na de kruising van het 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde bij de AEX vorige week boden volgens Theodoor Gilissen Bankiers 'momenten van zwakte - zoals koersdalingen onder het 20-daags gemiddelde' (citaat 23 juli jl.) 'bieden dan tactisch gesproken instapkansen. Een daling onder 311 is al voldoende om op het verkeerde been te worden gezet. Wie toch anticipeert op een voortzetting van de stijgende korte termijn trend doet er verstandig aan het meest recente dieptepunt (= 307,75) als 'stop loss'-grens voor long posities te hanteren. De risico's blijven dan beheersbaar tot een paar procent. De AEX vond vorige week woensdag de bodem op 311,13 en hervatte de stijgende trend richting een belangrijke dalende weerstandlijn. Een uitbraak boven de weerstandlijn biedt uitzicht op een stijging naar 337 (of hoger).