De financiële markten bewegen sinds het einde van de financiële crisis in een duidelijk trendkanaal, waarbij vanaf de bodem bereikt in 2009 een stijging met ruim 150% werd opgetekend. Dat betekent echter niet dat deze stijging op een geordende manier verliep.

Standard & Poor's verlaagde twee jaar geleden de kredietrating van de Verenigde Staten, wat een koerscorrectie met 18% uitlokte. Momenteel krijgt Washington DC het land nog amper bestuurd en dat zal een gelijkaardig effect geven als twee jaar geleden bij de downgrading door S&P.

De financiële markten bewegen sinds het einde van de financiële crisis in een duidelijk trendkanaal, waarbij vanaf de bodem bereikt in 2009 een stijging met ruim 150% werd opgetekend. Dat betekent echter niet dat deze stijging op een geordende manier verliep. Standard & Poor's verlaagde twee jaar geleden de kredietrating van de Verenigde Staten, wat een koerscorrectie met 18% uitlokte. Momenteel krijgt Washington DC het land nog amper bestuurd en dat zal een gelijkaardig effect geven als twee jaar geleden bij de downgrading door S&P.