Het resultaat is EUR 0,18 beter dan de EUR 1,94 van vorig jaar in dezelfde periode. BMW is op dit moment aantrekkelijk gewaardeerd, ABN Amro blijft neutraal.

De omzet, exclusief financiële diensten, steeg met 5,1% tot EUR 18,7 miljard. In dezelfde periode vorig jaar werd een omzet geboekt van EUR 17,8 miljard.

De EBITDA-marge voor het kwartaal kwam uit op 14,9%, respectievelijk 170 en 420 basispunten hoger dan Volkswagen en Daimler.

De Duitse automaker heeft zich goed staande weten te houden, ondanks de moeilijkheden op de Europese automarkt, de toenemende prijsdruk in de thuismarkt en de verkoop van Husqvarna (motordivisie) in maart.

Het bedrijf is in staat om hoge prijzen te rekenen voor de auto's en heeft een solide merkimago. Daarnaast is BMW consistent met het genereren van extra rendement ten opzichte van de kapitaalkosten.

Het resultaat is EUR 0,18 beter dan de EUR 1,94 van vorig jaar in dezelfde periode. BMW is op dit moment aantrekkelijk gewaardeerd, ABN Amro blijft neutraal. De omzet, exclusief financiële diensten, steeg met 5,1% tot EUR 18,7 miljard. In dezelfde periode vorig jaar werd een omzet geboekt van EUR 17,8 miljard. De EBITDA-marge voor het kwartaal kwam uit op 14,9%, respectievelijk 170 en 420 basispunten hoger dan Volkswagen en Daimler. De Duitse automaker heeft zich goed staande weten te houden, ondanks de moeilijkheden op de Europese automarkt, de toenemende prijsdruk in de thuismarkt en de verkoop van Husqvarna (motordivisie) in maart. Het bedrijf is in staat om hoge prijzen te rekenen voor de auto's en heeft een solide merkimago. Daarnaast is BMW consistent met het genereren van extra rendement ten opzichte van de kapitaalkosten.