Guy Monson, managing partner bij CIO at Sarasin & Partners, wijst er op dat de blue chips in moeilijke marktomstandigheden beter hebben standgehouden dan het marktgemiddelde.

Hij gelooft dat we voor een volatiele periode op de beurzen staan, een gegeven waar de beleggers op moeten voorbereid zijn. De verwarring is groot, zodat de juiste keuzes gemaakt moeten worden.

Monson geeft de voorkeur aan de 'blue-chip global company', de grote bedrijven met een wereldwijde uitstraling. Deze bedrijven kunnen de gestegen kosten makkelijk doorrekenen aan de klanten. De beste keuze zijn bedrijven met veel activiteiten op de emerging markets.

Guy Monson, managing partner bij CIO at Sarasin & Partners, wijst er op dat de blue chips in moeilijke marktomstandigheden beter hebben standgehouden dan het marktgemiddelde. Hij gelooft dat we voor een volatiele periode op de beurzen staan, een gegeven waar de beleggers op moeten voorbereid zijn. De verwarring is groot, zodat de juiste keuzes gemaakt moeten worden. Monson geeft de voorkeur aan de 'blue-chip global company', de grote bedrijven met een wereldwijde uitstraling. Deze bedrijven kunnen de gestegen kosten makkelijk doorrekenen aan de klanten. De beste keuze zijn bedrijven met veel activiteiten op de emerging markets.