Hiervan wordt 75 miljoen USD gedekt door een herverzekeraar van hoge kwaliteit, het resterende bedrag wordt verzekerd door een kredietverzekeraar onderhevig aan een gerechtelijke reorganisatieprocedure.

De blootstelling van de groep werd geleidelijk aan door Dexia geprovisioneerd en een aangepaste boekhoudkundige voorziening van 59 miljoen EUR zal in rekening genomen worden in de resultaten voor het tweede kwartaal van 2013.

Rekening houdend met het verwachte terugvorderingspercentage loopt de boekhoudkundige voorziening op tot 48% van de totale omloop op 30 juni 2013.

Dexia heeft nog andere vorderingen op de publieke sector verbonden aan de stad Detroit voor een bedrag van 148 miljoen USD.

Deze vorderingen werden niet geïmpacteerd door de schuldherstructurering van Detroit onder Chapter 9.

De aldus genomen voorzieningen op de stad Detroit maken deel uit van de totale risicokost, pro rata temporis gebudgetteerd door de Groep in lijn met haar geordende ontmantelingsplan.

Hiervan wordt 75 miljoen USD gedekt door een herverzekeraar van hoge kwaliteit, het resterende bedrag wordt verzekerd door een kredietverzekeraar onderhevig aan een gerechtelijke reorganisatieprocedure. De blootstelling van de groep werd geleidelijk aan door Dexia geprovisioneerd en een aangepaste boekhoudkundige voorziening van 59 miljoen EUR zal in rekening genomen worden in de resultaten voor het tweede kwartaal van 2013. Rekening houdend met het verwachte terugvorderingspercentage loopt de boekhoudkundige voorziening op tot 48% van de totale omloop op 30 juni 2013. Dexia heeft nog andere vorderingen op de publieke sector verbonden aan de stad Detroit voor een bedrag van 148 miljoen USD. Deze vorderingen werden niet geïmpacteerd door de schuldherstructurering van Detroit onder Chapter 9. De aldus genomen voorzieningen op de stad Detroit maken deel uit van de totale risicokost, pro rata temporis gebudgetteerd door de Groep in lijn met haar geordende ontmantelingsplan.