De Bloomberg-JPMorgan Asia Dollar Index steeg al voor de vijfde dag op rij en lijkt nog hogere koersen aan te kunnen. De index bereikte een nieuwe piek voor de afgelopen vier maanden.

De Chinese Premier Wen Jiabao bevestigde nogmaals dat de grootste economie in Azië kerngezond blijft. Daarnaast was er ook de verzekering van Berkshire Hathaway Inc. Chairman Warren Buffett dat er in de VS geen double-dip recessie komt.

Yuji Kameoka, senior economist in Tokio bij het Daiwa Institute of Research Ltd, is van mening dat de kansen op interventies zienderogen toenemen. Japan kan niet blijven toezien hoe de yen maar in waarde stijgt.

De Bloomberg-JPMorgan Asia Dollar Index steeg al voor de vijfde dag op rij en lijkt nog hogere koersen aan te kunnen. De index bereikte een nieuwe piek voor de afgelopen vier maanden. De Chinese Premier Wen Jiabao bevestigde nogmaals dat de grootste economie in Azië kerngezond blijft. Daarnaast was er ook de verzekering van Berkshire Hathaway Inc. Chairman Warren Buffett dat er in de VS geen double-dip recessie komt. Yuji Kameoka, senior economist in Tokio bij het Daiwa Institute of Research Ltd, is van mening dat de kansen op interventies zienderogen toenemen. Japan kan niet blijven toezien hoe de yen maar in waarde stijgt.