Tyler Durden van Zerohedge verwijst in dat verband naar de evolutie van een index die de meeste beleggers niet zo vertrouwd in de oren zal klinken. De Bloomberg Euro-area Financial Conditions Index lijkt namelijk onheil te voorspellen, zo stelt Durden vast.

Deze index stond dit jaar gemiddeld op 0,31, tegenover minus 1,47 vorig jaar. Dit jaar heeft de index nog maar drie dagen in het rood gestaan, maar de Bloomberg Euro-area Financial Conditions Index is recent wel teruggevallen tot het laagste niveau in een maand. Aanleiding was de stijging van de CDS-koersen.

Tyler Durden van Zerohedge verwijst in dat verband naar de evolutie van een index die de meeste beleggers niet zo vertrouwd in de oren zal klinken. De Bloomberg Euro-area Financial Conditions Index lijkt namelijk onheil te voorspellen, zo stelt Durden vast. Deze index stond dit jaar gemiddeld op 0,31, tegenover minus 1,47 vorig jaar. Dit jaar heeft de index nog maar drie dagen in het rood gestaan, maar de Bloomberg Euro-area Financial Conditions Index is recent wel teruggevallen tot het laagste niveau in een maand. Aanleiding was de stijging van de CDS-koersen.