Maar er is wel een maatregel die het Rusland van Wladimir Poetin de keel zou kunnen dichtknijpen. Een blokkering van de obligatiemarkten kan de Russische bedrijven serieus pijn doen. Die bedrijven zijn voor hun financiering namelijk afhankelijk van die obligatiemarkten.

In de komende 12 maanden moeten een aantal grote Russische bedrijven zich voor een totaal bedrag van 115 miljard dollar herfinancieren. Wanneer dat niet lukt, dreigen die bedrijven overkop te gaan en dat is natuurlijk iets wat Poetin zich onmogelijk kan veroorloven. De financiële markten zijn benieuwd hoe hij dit probleem zal oplossen.

Maar er is wel een maatregel die het Rusland van Wladimir Poetin de keel zou kunnen dichtknijpen. Een blokkering van de obligatiemarkten kan de Russische bedrijven serieus pijn doen. Die bedrijven zijn voor hun financiering namelijk afhankelijk van die obligatiemarkten. In de komende 12 maanden moeten een aantal grote Russische bedrijven zich voor een totaal bedrag van 115 miljard dollar herfinancieren. Wanneer dat niet lukt, dreigen die bedrijven overkop te gaan en dat is natuurlijk iets wat Poetin zich onmogelijk kan veroorloven. De financiële markten zijn benieuwd hoe hij dit probleem zal oplossen.