Dat lijkt volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer een ietwat overdreven conclusie. Veel markten zijn slechts enkele procenten onder het hoogste niveau van de afgelopen vijf jaar.

Natuurlijk is door geen enkele analist aan te geven wanneer een reactie begint.

Sommige analisten stellen al een jaar lang dat de koersen te hoog staan en moeten dalen.

Het is een bekend gegeven dat reacties altijd onverwacht komen zowel qua tijd als oorzaak. Nu wordt er vooral gewezen naar Argentinië als oorzaak van de daling.

De snelle daling van de Argentijnse munt drukt beleggers in opkomende markten weer hard op de risico's die worden gelopen.

Naast Argentinië komen ook andere munten fors onder druk. De Turkse lira bijvoorbeeld maar ook (weer) de Zuid-Afrikaanse rand.

En zo weten vele beleggers zich te herinneren, de crisis op de beurzen begon in 1997 ook op deze manier. Dus als de geschiedenis zich herhaalt staan er gure tijden voor de deur.

Dat lijkt volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer een ietwat overdreven conclusie. Veel markten zijn slechts enkele procenten onder het hoogste niveau van de afgelopen vijf jaar. Natuurlijk is door geen enkele analist aan te geven wanneer een reactie begint. Sommige analisten stellen al een jaar lang dat de koersen te hoog staan en moeten dalen. Het is een bekend gegeven dat reacties altijd onverwacht komen zowel qua tijd als oorzaak. Nu wordt er vooral gewezen naar Argentinië als oorzaak van de daling. De snelle daling van de Argentijnse munt drukt beleggers in opkomende markten weer hard op de risico's die worden gelopen. Naast Argentinië komen ook andere munten fors onder druk. De Turkse lira bijvoorbeeld maar ook (weer) de Zuid-Afrikaanse rand. En zo weten vele beleggers zich te herinneren, de crisis op de beurzen begon in 1997 ook op deze manier. Dus als de geschiedenis zich herhaalt staan er gure tijden voor de deur.