De Indische rupee, die al fors was gedaald, moest vorige week nogmaals 2,70% prijsgeven.

De koers van de rupee viel terug tot een recorddieptepunt van 65,56 rupees per dollar. The Reserve Bank of India verklaarde afgelopen vrijdag alles te zullen doen om de financiële stabiliteit te garanderen.

De zwakke rupee kan de inflatie verder doen stijgen.

In haar vorig week verschenen rapport waarschuwde de Indische centrale bank al dat de consumenteninflatie in het land te hoog was.

Het bloedbad bij de Aziatische munten beperkt zich overigens niet tot de rupee, ook de Indonesische rupia gaf 3,80% prijs.

De Indische rupee, die al fors was gedaald, moest vorige week nogmaals 2,70% prijsgeven. De koers van de rupee viel terug tot een recorddieptepunt van 65,56 rupees per dollar. The Reserve Bank of India verklaarde afgelopen vrijdag alles te zullen doen om de financiële stabiliteit te garanderen. De zwakke rupee kan de inflatie verder doen stijgen. In haar vorig week verschenen rapport waarschuwde de Indische centrale bank al dat de consumenteninflatie in het land te hoog was. Het bloedbad bij de Aziatische munten beperkt zich overigens niet tot de rupee, ook de Indonesische rupia gaf 3,80% prijs.